Spēkavīru čempionāta posmā Ventspilī Martužans pārspēj Šmauksteli

Sacensībās Ventspilī piedalījās desmit labākie pašmāju atlēti un viņiem pievienojās viesi no Zviedrijas – Johans Espenkrona (Johan Espenkrona) un Tjorborns Persons (Torbjörn Persson). Šoreiz spēkavīri cīnījās individuāli un vissīvākā konkurence valdīja starp Oskaru Martužanu, Aivaru Šmauksteli, jo līdz pēdējam brīdim nebija zināms, kurš uzvarēs.

Viss sākās ar “Piena spēka” vikinga presi, kurā spēkavīriem izstieptās rokās bija jāceļ 140 kilogrami. Vislabāk šis vingrinājums padevās Didzim Zariņam, jo viņa rezultāts  bija 18 reizes, bet par vienu reizi mazāk izdevās pacelt Aivaram Šmaukstelim. Tad sekoja “Buderus” pulkstenis, kur uzvarēja Jānis Šleckus (1270 grādi), bet zviedrs, Johans Espenkrona, triumfēja 360 kg smagu “Bosch” nēšu nešanā uz attālumu, distances garums 25m. Ceturtā disciplīna bija “Officeday” atlanta akmeņu celšana, kur uzvarēja Didzis Zariņš, 40,40 sekundēs paveicot šo uzdevumu. Visus sešus akmeņus uzcēla arī Oskars Martužans, bet gan 41,06 sekundē, uzrādot otru labāko rezultātu. Trešais palika Aivars Šmaukstelis (51,37sek), viņš pirmo reizi savā karjerā uz statīva uzcēla visus akmeņus, kuru svars ir no 100 – 200 kilogramiem. “Keraterm” ķerras stumšanā, distance 20 metri, atkal uzvarēja Oskars Martužans (9,65 sekundes), bet dažas sekundes simtdaļas sliktāku rezultātu uzrādīja Edgars Andersons. Pēdējais vingrinājums bija izšķirošs, jo vadībā līdz tam bija izvirzījies Aivars Šmaukstelis, bet Martužans ļoti labi sevi parādīja 17 tonnas smagas “MAN” smagās automašīnas vilkšanā, 20 metru distanci pieveicot 28,25 sekundēs.

Ventspils pilsētas svētkos skatītāji klātienē varēja vērot patiešām aizraujošas sacensības, jo ikviens spēkavīrs laukumā rādīja savu labāko sniegumu un izcilu gribasspēka paraugstundu demonstrēja Oskars Martužans un Aivars Šmaukstelis. Rezultātā ar iespaidīgu ventspilnieku un pilsētas viesu atbalstu sīvā cīņā pirmo vietu ar iegūtiem 30 punktiem izcīnīja Oskars Martužans no Ugāles, aiz sevis tikai ar 1,5 punkta starpību atstājot Aivaru Šmauksteli. Augstajā trešajā vietā, parādot savu raksturu un patiešām smagi cīnoties ar konkurentiem, ierindojās Martužana komandas biedrs Jānis Šleckus, kuram šis viņa karjerā ir pirmais individuāli izcīnītais kauss kādā no spēkavīru čempionāta posmiem. 

Nr.

Dalībnieks

Punkti

1.

Oskars Martužans

61,5

2.

Aivars Šmaukstelis

60

3.

Jānis Šleckus

54,5

4.

Johan Espenkrona (Zviedrija)

54

5.

Didzis Zariņš

50

6.

Edgars Andersons

47,5

7.

Ivars Grahoļskis

40,5

8.

Magnuss Vucāns

32,5

9.

Otomārs Skreija

22,5

10.

Igors Podčeredņičenko

18

11.

Jānis Ilgavižs

12,5

12.

Torbjorn Persson (Zviedrija)

10,5

Šajā nedēļas nogalē, 8. un 9. augustā, Ikšķilē norisināsies “Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta” superkauss, kurā atlēti sacentīsies individuāli par uzvarētāja titulu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar