Grupa Juuk jaunajā gadā piedāvā dziesmu “Sūdi, vairāk nenāciet”

Grupa Juuk jaunajā gadā klausītājiem piedāvā koncertos dzirdēto, līdzi dziedāto un pavisam zīmīgo dziesmu “Sūdi, vairāk nenāciet”.

Par dziesmu grupas Juuk dalībnieks Oskars Jansons saka: “ASV pilsoņu kara laika autora Stīvena Fostera dziesma “Hard times, come again no more” (1854. g.) ir kā Šveices nazis – jo vairāk laika paiet, jo vairāk mums šķiet, ka tā der jebkuram gadam, laikmetam vai situācijai. Priecāsimies, ja, iestājoties pareizajiem apstākļiem, dziedāsiet to latviski savam priekšniekam, valsts amatpersonai, draugam, ienaidniekam, partnerim vai mājdzīvniekam.”

Dziesmas “Sūdi, vairāk nenāciet” ierakstā spēlē: Oskars Jansons – balss, bandžo, solo ģitāra; Edgars Šubrovskis – akustiskā, basa un slaidģitāra, piebalss, perkusijas; Rasa Pole – vijole. Mūzika un vārdi – Stīvens Fosters, tulkojums latviski – Edgars Šubrovskis. Skaņu mikss un pēcapstrāde – Oskars Jansons. Ierakstīts “Folk Yourself Records” un “Sunbit Records”.

Tumšās folkmūzikas un kantrī grupa Juuk izpilda pašu sacerētu mūziku un reizēm arī pa kādai dziesmai no latviešu pagrīdes un tradicionālās folkmūzikas scēnas. Grupas 2019. gadā publicētais debijas albums “Indulgenču tirgotāji” tika nominēts Austras balvai un Zelta Mikrofonam kategorijā “Labākais alternatīvās vai indie mūzikas albums”. 2021. gadā, kombinējot akadēmisko, folka un roka skanējumu, izdots albums pieaugušiem bērniem “Sikspārņi”. 2023. gadā izdotā albuma “Muļķa stabule” skanējumu un saturu varētu dēvēt par Baltijas folkroka balādēm. Albuma dziesmas “Arlekīns” un “Dzejnieks” 2021. un 2022. gadā ieņēma 2. un 1. vietu Radio Naba latviešu dziesmu gada topā.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar