Rīgas dome ir izmaksājusi kompensācijas 747 007, 80 eiro apjomā

Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem – kopā 108 cilvēkiem – Rīgas dome pašlaik ir izmaksājusi kompensācijas par kopējo summu 747 007, 80 eiro.  “Taču tās nav visas personas, kurām ir tiesības pretendēt uz atbalstu, jo visi, kam ir tiesības to saņemt, vēl nav vērsušies Rīgas Sociālajā dienestā, bet viņi ir rakstiski informēti par iespēju to saņemt. Bojāgājušo glābēju radinieki pabalstus ir saņēmuši. Protams, nauda nekad nespēj aizstāt piedzīvotos zaudējumus, taču esam darījuši visu, ko spējām, lai palīdzētu cilvēkiem nelaimē,” – saka Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa.

 

Izpildot Rīgas domes lēmumu par pabalstiem cietušajiem un bojāgājušo personu tuviniekiem,  vienreizējs pabalsts līdz 1000 latu (1422,87 euro) tika piešķirts apbedīšanas izdevumu segšanai personai, kura uzņēmusies bojāgājušā apbedīšanu. Pabalsts 10 000 latu (14 228,72 euro) apmērā tika piešķirts vienādās daļās bojāgājušās personas laulātajam un lejupējiem radiniekiem (bērniem, ja bērnu nav –  mazbērniem). Bet, ja lejupējo radinieku nav, tad tuvākās pakāpes augšupējiem radiniekiem (vecākiem, vecvecākiem). Katrs gadījums tika vērtēts individuāli. Pabalsts 5000 latu (7114,36 euro) apmērā tika piešķirts cietušajam, kuram traģēdijas rezultātā radušies smagi veselības traucējumi, un kuram ar Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas lēmumu ir noteikts darbspējas zaudējums no astoņdesmit līdz simts procentu apmērā (piešķirta I invaliditātes grupa) vai noteikts darbspējas zaudējums no sešdesmit līdz septiņdesmit deviņiem procentiem (piešķirta II invaliditātes grupa). Pabalsti tika piešķirti neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.

 

Uz Rīgas domes izveidoto ziedojuma kontu bija pārskaitīti 131 359,81 eiro, šobrīd izmaksāti 23 540,24 eiro, atlikumā 107 819,57 eiro. Ziedotāji varēja norādīt konkrētus cilvēkus, kam vēlas ziedot, bet vairumā gadījumu kā mērķis bija norādīts:  traģēdijā cietušajiem. 

TOP Komentāri

avatar