Latvijas skrējējam Ginesa pasaules rekords

Lai arī skrējējam jau 24. janvārī bija izdevies krietni uzlabot iepriekšējo rekorda laiku, finišējot ar rezultātu 21:24.48, bija jāpaiet ilgstošam 12 nedēļu izvērtēšanas procesam, kura laikā Ginesa pasaules rekordu grāmatas pārstāvji iepazinās ar iesniegtajiem materiāliem par skrējiena norisi. Rezultātā tie tika atzīti par derīgiem, un jaunais rekords tika apstiprināts.

Jaunā rekorda īpašnieks Edgars Rencis atzīst, ka, ņemot vērā ilgstošo izvērtēšanas procesu, bija jau sācis šaubīties par pozitīvu iznākumu, līdz ar to rekorda apstiprinājums nācis kā patīkams pārsteigums. Jau tuvākajā laikā skrējējs saņems arī Ginesa pasaules rekordu grāmatas sertifikātu par savu sniegumu.

Latvijas Baskāju skriešanas biedrība vēlreiz izsaka vislielāko pateicību visiem, kas palīdzēja un padarīja rekorda uzstādīšanu iespējamu. Īpaša pateicība „Daugavas Stadions”, rekorda oficiālajiem lieciniekiem Laurim Lizbovskim, Dacei Linai un Agnesei Pastarei, laika ņēmējiem Kasparam Kursinskim un Sandim Krutovam, kā arī Jānim Andersonam, Viesturam Freimanim, Aivaram Auniņam un Tālim Paeglim.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar