“Pirmais Kurss” izdod albumu “Interkurss” un aicina uz albuma prezentāciju

Humorroka grupa “Pirmais Kurss” 9. martā izdod otro studijas albumu “Interkurss” un aicina pievienoties albuma atklāšanas/prezentācijas pasākumam plkst. 20:00 “Pirmais Kurss” Facebook lapā. Albums no šodienas pieejams elektroniskā formātā populārākajās mūzikas straumēšanas platformās.

Albums “Interkurss” ir grupas “Pirmais Kurss” otrais studijas albums – muzikāls apcerējums 14 daļās par mīlestības skaistumu un postu jauno vīriešu dzīvēs. “Mīlestība uzvarēs visu, tā spēs atrast veidu kā “matrijalizēties” – arī šajos grūtajos laikos,” stāsta Dāvis Mazurenko (ģitāra, vokāls). “Albums sevī apvieno visu grupas dalībnieku kopīgo, dažādo un svarīgo. Tas stāsta par atpūtām, ceļojumiem, datorspēlēm, attiecībām un, protams, meitenēm,” papildina Francis Upaciers (ģitāra, vokāls). Filozofiskāks redzējums par albuma vēstījumu ir Aleksandram Okonovam (taustiņi, vokāls), kas albumu raksturo Jura Rubeņa vārdiem:

”Dzīve ir pārmaiņas.

Reizēs tās ir sāpīgas.

Reizēm tās ir skaistas.

Bet parasti abas kopā.”

Albumā dzirdamais skanējums atspoguļo katra dalībnieka unikalitāti, kas rada “Interkurss” muzikālo kopumu – šī dažādība ir dzirdama arī albuma kopējā muzikālajā noformējumā – no pirmajiem soļiem modernos ritmos līdz jau ierastiem “Pirmais Kurss” skaņu vāliem, kas liks dejot katram nedejotājam.

Katram dalībniekam bija uzdevums sarakstīt savu dziesmu un to izpildīt. Piemēram, Valda Avotiņa dziesma “Par Gauju” Aleksandru Okonovu uzrunā jau kopš pirmās dzirdēšanas reizes: “Samtainais Valda Avotiņa vokāls izved caur Latvijas ainavām un izsāp dziļu sāpi. Dažreiz sirds neļauj klusēt, brauc ledlauzis un Gaujā sākas pali.”

Albumā “Interkurss” ir iekļauti 14 skaņdarbi – muzikāli apcerējumi, kas sarakstīti divu gadu laikā. “14 dziesmas vienā albumā ir ļoti daudz, bet mēs kārtējo reizi pierādījām, ka nekad nebeigsim,” stāsta Dāvis Mazurenko. Kāpēc netika iekļauts vairāk dziesmu – atklāj Aleksandrs Okonovs: “14 ir vienīgais skaitlis, kuru reizinot ar divi un pēc tam atņemot četrpadsmit paliek četrpadsmit. Daudzi to nezina, bet tam ir liela saistība ar skaitli 7, kas ir kebabboksu skaits, ko grupas biedrs Kārlis Zemītis (taustiņi, bass, vokāls) var apēst vienas diennakts (24 stundu) laikā. Ne visi tā var.”

Albumu “Interkurss” meklē šeit: ej.uz/interkurss

Albuma “Interkurss” prezentācija notiks 9. martā drošā attālumā no skatītājiem un klausītājiem, bet tajā pašā laikā ciešā klātbūtnes mijiedarbībā. Kopības sajūta būs sasniedzama tiešsaistes pasākumā “Pirmais Kurss” Facebook lapā plkst. 20:00. Piedalies pasākumā šeit: ej.uz/interkurss-prezentacija un izbaudi vakaru kopā ar grupu “Pirmais Kurss”!

“Albuma prezentācijā mēs visi satiksimies onlainā (tiešsaistē) un kopīgi noklausīsimies jauno albumu “Interkurss”. Varbūt drusku papļāpāsim un atbildēsim uz skatītāju jautājumiem,” Francis Upaciers ieskicē precentācijas pasākumu. Taču Aleksands Okonovs iesaka vakaram  sagatavoties nopietni jau iepriekš: “Iesildiet savus Power Point un sagatavojieties arī WordArt trikiem, jo būs ne tikai albuma prezentācija, bet arī žonglēšana ar interneta komentāriem, kā arī jaunās dziesmas un arī Dāvis Mazurenko. Tieši tas viss ir sagaidāms viena vakara ietvaros.”

Albuma “Interkurss” vārdu un mūzikas autori ir grupa “Pirmais Kurss”. Dziesmu mikss – Arnis Račinskis, masters – Kaspars Ansons un Krišjānis Geidāns. Dainis Porgants – balss dziesmā “Kaa lai sazvanu?”, Kaspars Grigalis – bungas dziesmās “Sekotājs” un “Mīlestība sāp”. Arnis Račinskis – producents dziesmām “Miedziņš”, “Deserts” un “Mērce”, Dāvis Mazurenko producējis dziesmas “Izbrauciens”, “Šāviens”, “Virtuālā” un “Avansā”. Jānis Aišpurs producējis dziesmu “ Mīlestības festivāls”.

Grupā spēlē Francis Upaciers (ģitāra, vokāls), Aleksandrs Okonovs (taustiņi, vokāls), Kārlis Zemītis (taustiņi, bass, vokāls) un Dāvis Mazurenko (ģitāra, vokāls).

 “Pirmais Kurss” ir normālu jauniešu kolektīvs, kas katrā laikā spēlē foršu mūziku. Puiši uz goda, savā vienpadsmit gadu pastāvēšanas periodā nospēlējuši koncertus visā Latvijas teritorijā un izdevuši albumu “Problēmas”, kas vēsta par sasāpējušām tēmām – neveiksmīga jauna auto iegāde, šķūņa būvniecības process, problēmas ar matiem un internetu. Koncertos spēlē orģinālmūziku un atsevišķus Latvijas mūzikas šedevrus. Mūziķis Intars Busulis atzinis: “Šī ir pasaules grupa nr. 1 Latvijā!”

Attēli: publicitātes

TOP Komentāri

avatar