Kāpēc ogot un sēņot jādodas ar viedtālruni kabatā?

Kādam tā ir iespēja uzkrāt enerģiju, pavadot laiku svaigā gaisā, kādam – iespēja parūpēties par vitamīnu krājumiem ziemai, vēl kādam – vienkārši vaļasprieks. Lai atrašanās dabā sagādātu tikai pozitīvas emocijas, Samsung aicina ievērot piesardzību un dalās padomos, kā viedtālrunis var tapt par ogotāja labāko draugu.

Uzlādē tālruni!

Samsung produktu eksperts Jānis Lejnieks norāda, ka pirms došanās mežā noteikti jāuzlādē tālrunis. Tas ļaus ne tikai izmantot noderīgas funkcijas, piemēram, lukturīti, kartes, fotokameru un pat sēņošanai paredzētas lietotnes, bet arī garantēs, ka nepieciešamības gadījumā varēs sazvanīt tuviniekus vai glābšanas dienestus.

Ja ogošanas laikā tālrunis sāk izlādēties, jāatceras ieslēgt enerģijas taupīšanas režīmu. Tas samazinās ekrāna spilgtumu un izslēgs paziņojumus, lai telefons patērētu mazāk enerģijas. Īpaši noderīgs kritiskās situācijās ir Samsung īpašais enerģijas taupīšanas režīms – ja atlikuši vien 10% baterijas, tas gaidīšanas režīmā spēj nodrošināt ierīces darbību vēl 24 stundas. Papildu drošībai noderēs arī neliels pārnēsājams ārējais akumulators.

Zini, kur atrodies!

Mežā apjukt un apmaldīties var pat pieredzes bagātākie sēņotāji un ogotāji. Šādos brīžos neaizstājama ir tālruņa GPS funkcija vai arī, piemēram, Google Maps karte. Atrašanās vietu tuviniekiem vai glābējiem var nosūtīt gan īsziņā tieši no Google Maps kartes, gan Whatsapp ziņapmaiņas lietotnē. Samsung pārstāvis J.Lejnieks izceļ arī unikālu, Latvijā radītu lietotni HealthPoint – veselības problēmu gadījumā, tā reizē ar zvanu mediķiem nosūta arī zvanītāja atrašanās vietu un, ja viņš pats to ir izvēlējies, arī vārdu, uzvārdu un personas kodu.

Padari ogošanu par piedzīvojumu!

Sēņojot var lieti noderēt lietotne Sēnes Latvijā, kurā iekļauti visu Latvijā sastopamo sēņu attēli, nosaukumi un apraksti, kā arī norādījumi, kuras sēnes labāk atstāt mežā.

Ja plānota garāka pastaiga, to var piefiksēt aktīva dzīvesveida lietotnē Endomondo – lai apkopotu informāciju par noieto attālumu, ātrumu un ceļā pavadīto laiku. Ar veikto maršrutu var dalīties arī sociālajos tīklos, tā atklājot draugiem labākās sēņošanas un ogošanas takas.

Un brīdī, kad Latvijas daba krāsojas oranži-sarkanās krāsās, to var iemūžināt skaistos attēlos – visvieglāk to paveikt ar fotokamerās iekļauto panorāmas attēla funkciju. Turpretī ogu un sēņu tuvplāni ar izplūdušu fonu izskatīsies profesionāli un izteiksmīgi. Lai to panāktu, jāatceras – jo lielāks būs attālums starp fotografējamo objektu un fonu, jo izpludinātāks un miglaināks būs fons.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar