Jāņa Anmaņa grāmatas “Pieskāriens” prezentācija

Ja vadamies pēc teciena, “Jo lielāka pauze, jo lielāks mākslinieks”, tad jau pašā pasākuma sākumā apstiprinājās, ka Jānis Anmanis tiktiešām ir liels mākslinieks, viņš ieradās ar 20 minūšu kavēšanos, taču tika sagaidīts pie durvīm un ar aplausiem, mazliet samulsinot šarmanto mākslinieku. 

Vakara gaitā tika dots vārds J.Anmaņa draugiem un līdzgaitniekiem, dažādiem mākslinieiem un rakstniekiem, kuri spēja vien dalīties piedzīvotajā kopā ar Jāni. Mākslnieks tiktiešām ir pozitīvs, atvērts un plašas sirds īpašnieks, tas apliecinājās ikvienā stāstā, ko kāds no viņa draugiem bija atnesis līdzi. 

Tuvojoties oficiālās daļas noslēgumam tika izsolīta arī viena no mākslinieka Jāņa Anmaņa gleznām, sīvā cīņā, kāds kungs piekāpās dāmai, kā rezultātā glezna tika pārdota par 60 Ls.

Jānis Anmanis Latvijā pelnīti atzīts un plaši pazīstams kā gleznotājs ar lirisku dvēseli. Viņam piemīt arī vēl citi talanti – spēja komponēt mūziku un rakstīt dzeju. Par nopelniem pats mākslinieks apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni 1998. gadā un ar Taivānas Starptautisko draudzības ordeni 2003. gadā.

Autore: Justīne Buliņa

TOP Komentāri

avatar