Ilonas Abdulajevas izstāde āra galerijā “4METRI” Daugavpils cietoksnī

No 30. jūnija stikla galerijā “4METRI” Daugavpils cietoksnī, Hospitāļa ielā 8, apskatei pieejama Ilonas Abdulajevas personālizstāde “Kaut kur spīd saule”.

“Mākoņi ir mainīga substance ar abstraktu vērtību. Reāli, bet netverami tie kairina prātu, jūtas un emocijas kā bērnības asociāciju spēlē, uzbur dažādus tēlus, spoguļojas peļķēs, aiznes domas uz tālajām zemēm. Tie nes gan posta plūdus pavasarī, gan veldzējumu jūlija tveicē,” par izstādi stāsta māksliniece.

Ilona Abdulajeva ir dzimusi Daugavpilī. Pašlaik dzīvo un strādā Preiļos. Mākslas izglītību ieguvusi Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā “Saules skola”, kuru absolvējusi 2000. gadā. Māksliniece aktīvi iesaistās Daugavpils keramiķu studijas “Latgale” un Latvijas Laikmetīgās keramikas centra darbībā. Kopš 2005. gada strādā par pasniedzēju bērnu mākslas skolā. Regulāri piedalās izstādēs un starptautiskos simpozijos Latvijā un ārvalstīs. Sarīkojusi arī vairākas personālizstādes.

Ilona stāsta: “Ar keramiku nodarbojos jau no bērnības, tā visu dzīvi ir bijusi mana sirdslieta. Piedaloties starptautiskos simpozijos un izstādēs, iepazīstu pasaulslavenu laikmetīgās keramikas pārstāvju darbus, daudzus māksliniekus satieku klātienē. Tas mani ļoti iedvesmo eksperimentēt ar dažādām keramikas masām, pašas gatavotām glazūrām un apdedzināšanas tehnikām. Esmu pašā ceļa sākumā.”

Izstāde galerijā “4METRI” skatāma līdz 15. jūlijam.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar