Trīspadsmito reizi notiek pasākums “Satiec savu meistaru!”

2021. gada 3., 4. un 5. septembrī Latvijā jau trīspadsmito reizi notiks pasākums “Satiec savu meistaru!”. Šajās dienās 97 vietās būs iespēja satikt vairāk kā 150 dažādus amata meistarus.

Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus, pasākumos būs iespēja apgūt gan dažādas audumu aušanas prasmes Rīgā un Latvijas novados, karošu grebšanu, cimdu adīšanu, gan iepazīties ar darbu metālkalēja darbnīcā, iemācīties gatavot ēdienus no zirņiem Zirņos vai cept mājas torti Sarkaņos, kā arī doties nakts pastaigās pa Talsu Radošo sētu. Apmeklētājus aicina amatu mājas Dobelē, Ventspilī, Amatā, Mazsalacā, Ludzā un citur. Meistarus būs iespēja satikt arī kultūras un tautas namos.

Norišu sarakstu iespējams skatīt ŠEIT. Aicinām interesentus sekot līdzi sarakstā norādītajai informācijai par iepriekšējo pieteikšanos, kā arī būt atbildīgiem un ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Latvijas Nacionālā kultūras centra Tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena aicina: “”Satiec savu meistaru” ik gadu ir brīnišķīga iespēja gan lieliem, gan maziem klātienē atklāt, iepazīt, vērot un izmēģināt dažādas amata prasmes. Tautas lietišķās mākslas meistari darbojas katru dienu visa gada garumā, šis pasākums sniedz ieskatu tajā daudzveidībā, meistarībā un bagātībā, kas mums Latvijā ir visapkārt.

“Satiec savu meistaru!” ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums. Jau otro gadu pasākums notiks rudenī. 2020. gadā vairāk nekā 104 vietās mācekļus pie sevis aicināja tautas lietišķās mākslas meistari, stāstnieki, teicēji un muzikanti un pasākumu apmeklēja vairāk nekā 3000 interesenti.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar