Iespēja palīdzēt visiem bērniem, kuri Zolitūdes traģēdijā kļuva par bāreņiem

ēc Zolitūdes traģēdijas Labdarības fonds “Paaudze” un Rietumu Bankas labdarības fonds kopīgi nolēma katram bērnam, kurš traģēdijas dēļ kļuvis par bāreni, atvērt īpašu depozīta kontu, kas pēc pilngadības sasniegšanas nodrošinās atbalstu pastāvīgas dzīves uzsākšanai, kā arī izglītības un profesijas iegūšanai. Lai realizētu šo programmu, bija jāveic daudz formālu, taču obligātu procedūru – jo īpaši attiecībā uz maziem bērniem. Kopš traģēdijas, kas notika pagājušā gada novembrī, līdz šī gada jūlijam tika apzināti visi bāreņi un noslēgti kopumā 25 individuāli līgumi.

Katrā no depozītiem Labdarības fonds “Paaudze” un Rietumu Bankas Labdarības fonds noguldīja sešus tūkstošus eiro. Noguldījuma procentu likme vidējā termiņa perspektīvā mainīsies robežās no 3.75% līdz 6% gadā, kas nodrošinās pieaugumu aptuveni 25% apmērā no sākotnējās summas piecu gadu laikā un 50% apmērā – 10 gadu laikā. Noguldījuma termiņš un likme ir atkarīgi no bērna vecuma.

“Zolitūdes traģēdija ir skarba mācība, kuras cena bija daudzu cilvēku dzīvības. Zem lielveikala gruvešiem palika ne tikai mammas un tēti, brāļi un māsas, bet arī pamats daudzu jaunu cilvēku nākotnei. Mēs nedrīkstam viņus pamest nelaimē vienus, mums ir jāpalīdz šiem bāreņiem un viņi jāatbalsta. Gan mums, gan viņiem par šo traģēdiju ir daudz neatbildētu jautājumu, taču uz vienu – kā iegūt izglītību un profesiju? – mēs varam palīdzēt atbildēt,” saka fonda “Paaudze” direktors Igors Bass.

Depozītu konti Zolitūdes traģēdijā cietušajiem bērniem – bāreņiem joprojām ir atvērti, un ikviena fiziska vai juridiska persona ir aicināta atbalstīt šo bērnu nākotnes veidošanu, ziedojot līdzekļus izglītības iegūšanai. Fondam “Paaudze” ir sabiedriska labuma organizācijas statuss, un ziedojumu uz fonda kontu var pārskaitīt gan programmai kopumā, gan atsevišķam bērnam.

Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze”

Reģ. Nr. 40008128300

Vesetas iela 7

Rīga, LV-1013

Latvija

A/S “Rietumu Banka”

LV46RTMB0000600804063

swift: RTMBLV2X

TOP Komentāri

avatar