Policija aiztur viltotu eiro banknošu izgatavotājus un izplatītājus

Sākoties vasaras sezonai, policijā tika saņemta informācija par vairākiem gadījumiem, kur suvenīru veikaliņos konstatētas viltotas eiro banknotes. Suvenīru tirgotāji pastāstīja, ka pircējs, pērkot suvenīrus, pārsvarā norēķinājies ar viltotām 50 un 100 eiro banknotēm, pretī saņemot atlikumu. Šie gadījumi konstatēti Rīgā, Jūrmalā, Turaidā un Siguldā.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks A. Sozinovs: “Mūsu darbinieki nekavējoties uzsāka izmeklēšanu. Izstrādājot un īstenojot operatīvo pasākumu plānu, izdevās noskaidrot iesaistītās personas. Par eiro banknošu viltošanu un izplatīšanu aizturējām 1979.gadā dzimušu sievieti un 1969.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš vairākkārt bijis sodīts par ekonomiskiem noziegumiem.’’

Otrdien, 26.augustā, veicot sankcionētu kratīšanu pie abām noskaidrotajām personām kādā privātmājā Rīgas rajonā, policisti atrada divas viltotas 50 eiro banknotes, 34 viltotas valsts valodas prasmes apliecības, kā arī nereģistrētu ieroci un munīciju.

Šobrīd pret aizturētajiem uzsākti kriminālprocesi par viltotas naudas un valsts finanšu instrumentu izgatavošanu un izplatīšanu, kā arī par nelikumīgu ieroču un munīcijas glabāšanu. Šobrīd turpinās izmeklēšana.

 A. Sozinovs: “Tā kā pāreja uz eiro valūtu ir notikusi salīdzinoši nesen, tad joprojām intensīvi turpinām darbu šajā jomā. Pievēršam pastiprinātu uzmanību viltotu eiro monētu un banknošu izgatavošanas un izplatīšanas apkarošanai.’’

 

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar