Iekārotākās svētku dāvanas šogad — tehnoloģiju ierīces

Vidēji Eiropā 74 % iedzīvotāju vēlētos saņemt kādu elektronisku ierīci kā Ziemassvētku dāvanu. Latvijā šāda vēlme ir 97 % aptaujas dalībnieku.

Tehnoloģisko ierīču lielo popularitāti nosaka to arvien pieaugošā funkcionalitāte un personalizācijas iespējas. Moderna tehnoloģiju ierīce reizē var būt mūzikas un filmu atskaņotājs, personīgais treniņu asistents vai pat pavārgrāmata, tādēļ tā var kļūt par neaizstājamu palīgu ikvienam neatkarīgi no viņa interešu loka.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem teju ikviens Latvijas iedzīvotājs vēlētos saņemt kādu elektronisku ierīci kā Ziemassvētku dāvanu. Šogad pati iekārotākā tehnoloģiju dāvana ir planšetdators, ko zem svētku eglītes vēlētos redzēt 32 % respondentu. Nākamā populārākā ierīce vēlamo Ziemassvētku dāvanu sarakstā ir jauns viedtelefons, kuru labprāt saņemtu 19 % iedzīvotāju. Tam seko jaunākās paaudzes ultrabook tipa portatīvais dators (17 %), jaudīgs stacionārais dators (10 %), portatīvais dators (10 %), spēļu konsole (8 %) un visbeidzot hybrid tipa datori (3 %). Tiesa, tehnoloģiju ierīces iegāde dāvanai nav vienkāršs process. 58 % respondentu atzīst, ka, iegādājoties tehnoloģiju dāvanas Ziemassvētkiem, patērē visvairāk laika no visa dāvanu pirkšanas procesa.

“Lielajā elektronikas ierīču piedāvājumā ir viegli apjukt pat cilvēkam, kas ikdienā interesējas par modernajām tehnoloģijām, jo īpaši, ja jāizvēlas ierīce nevis sev, bet kādam tuviniekam vai draugam,” dāvanu pirkšanas izaicinājumus akcentē Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs. Viņš arī norāda, ka lielā elektronisko ierīču popularitāte dāvanu sarakstos ir skaidrojama ar mūsdienu ierīču plašo pielietojumu: “Dators jau pāris gadu vairs nav domāts tikai dokumentu rakstīšanai vai telefons — tikai zvanīšanai. Dažādas mūsdienīgas ierīces tiek dāvinātas ar domu, ka katram saņēmējam tiek kaut kas īpašs no plašā funkciju klāsta. Viena un tā pati ierīce var būt pavisam atšķirīga dāvana atkarībā no dāvinātāja pieejas un, protams, paša saņēmēja interesēm — viens būs priecīgs par e-grāmatu lasītāju, cits par spēļu konsoli vai, piemēram, personīgo treniņu asistentu.”

Foto: receptes.lv

TOP Komentāri

avatar