5 eiro deficīts rada sarežģījumus

Portālam savu nelielo problēmu uzticēja students Dāvis. Vakar viņam bija paredzēts doties mājup, tāpēc viņš vēlējās no bankomāta izņemt 5 eiro biļetei, bet uz konta bija 6 eiro. Diemžēl, bet tirdzniecības centrā “Domina Shopping” Swedbank bankomātā 5 eiro nebija pieejami. Līdz ar to nācās zvanīt vecākiem, lai ieskaita trūkstošos 4 eiro un no bankomāta būtu iespējams izņemt 10 eiro banknoti. „Tobrīd vecāki bija mājās un bija iespējams viņiem ar internetbankas starpniecību man naudu ieskaitīt un biļeti autoostā varēju nopirkt. Ceru, ka drīz nebūšanas ar 5 eiro banknošu trūkumu bankomātos atrisināsies,” uzsver Dāvis.

Swedbank preses sekretāre Kristīne Jakubovska skaidro: „5 eiro var izņemt visos naudas izmaksas bankomātos, kuru pielāgošanas darbs notika līdz 15.janvārim.  Banknošu nominālus, sākot ar 10 eiro, var izņemt aparātos ar apvienotu iemaksas un izmaksas funkciju, kas saistīts ar to tehnisko uzbūvi. Savukārt, ja kādā naudas izmaksas bankomātā nevar izņemt 5 eiro, tas var būt saistīts ar īslaicīgu iemeslu, ka tajā brīdī attiecīgā nomināla banknotes ir beigušās, taču bankomāti tiek nepārtraukti uzraudzīti un šādas situācijas tiek operatīvi atrisinātas.”

3

TOP Komentāri

avatar
3 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
LNundabruno Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
bruno
Viesis
bruno

un ko, agrāk cienītais students varēja 3,5 ls izņemt bankomātā?

unda
Viesis
unda

Man arī tā bija, bet tas bija Mežciemā

LN
Viesis
LN

Esmu vismaz kādas piecaa reizes šogad ņēmusi ārā naudu no bankomāta, ne reizi tas nav izdevis 5 eiro. Bet atbildot uz bruno komentāru, tad kādreiz visi zināja, ka minimālā izņemamā summa ir 5ls, tagad loģiski – 5 eiro!