Arī šajā nedēļas nogalē darbosies lapu nodošanas punkti Rīgas apkaimēs

Līdz 27. novembrim nedēļas nogalēs un dažās vietās arī atsevišķās darba dienās, iedzīvotājiem iespējams bez maksas nodot savāktās kritušās koku un krūmu lapas. Iedzīvotāji līdz šim nodevuši 241,2 tonnas lapu.

Lapu nodošana notiek 33 vietās Rīgā līdz 27. novembrim, galvenokārt sestdienās un svētdienās, bet dažās vietās arī atsevišķās darba dienās. Pilns lapu nodošanas grafiks pieejams pašvaldības mājaslapā riga.lv.

Precīzākas lapu nodošanas punktu atrašanās vietas, kas darbosies no 28.oktobra līdz 1. novembrim jeb otrajā lapu nodošanas akcijas nedēļā, skatāmas kartē šeit. Aicinām pievērst uzmanību, ka nākamā iespēja nodot lapas būs 11. novembrī. Lapu nodošanas punkti no 2. novembra līdz 10. novembrim nedarbosies. Lūdzam pirms došanās uz lapu nodošanas punktiem iepriekš pārliecināties par to darba laiku.

Iedzīvotājiem jāievēro, ka lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu. Uz nodošanas punktiem nedrīkst vest nolietotu sadzīves tehniku, mēbeles vai būvgružus, vai lapas samaisīt ar sadzīves atkritumiem.

Lapas nevar nodot maisos – tās nodošanas punktos būs jāizber. Iztukšotie maisi jāsavāc katram iedzīvotājam pašam, tos nodošanas punktos nedrīkst atstāt. Lapu izkraušana specializētajā atkritumu izvešanas transportā vai konteinerī iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem. Izbērtās lapas tiek nogādātas pašvaldības kapitālsabiedrību “Rīgas meži” un “Rīgas ūdens” izveidotajā bioloģisko atkritumu kompostēšanas vietā, un iegūtais komposts tiks izmantots Rīgas apstādījumu zemes bagātināšanai.

Iedzīvotājiem jāievēro, ka lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu. Uz nodošanas punktiem nedrīkst vest nolietotu sadzīves tehniku, mēbeles vai būvgružus, vai lapas samaisīt ar sadzīves atkritumiem. 

Katrā no lapu savākšanas projekta norises dienām piedalīsies Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes (TLP) pārstāvji, sekojot līdzi situācijai, koordinējot lapu nodošanu, kontrolējot specializētā atkritumu savākšanas transporta virzību, kā arī iespēju robežās palīdzot iedzīvotājiem, kuriem tas nepieciešams, izbērt lapas no maisiem.

Tāpat kā pērn lapu nodošanas punktos atsevišķās vietās privātīpašumu īpašniekiem, pie kuru teritorijām piegulst pašvaldības ietves ar cieto segumu, ir iespējams bez maksas saņemt smiltis ietvju kaisīšanai ziemā. Visa informācija par smilts saņemšanu riga.lv.

Šajā nedēļas nogalē smilti, iepriekš piesakoties Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centram un ņemot līdzi aizpildītu pieteikuma anketu, varēs saņemt

sestdien, 28. oktobrī

  • Mežaparka apkaimē plkst. 9.00 – 11.00 pie Siguldas prospekta Nr. 12 (autostāvvieta);
  • Čiekurkalna apkaimē plkst. 13.20 – 15.20 Rusova un Čiekurkalna 6. šķērslīnijas krustojumā;
  • Vecāķu apkaimē plkst.16.50 – 18.00 pretī Garciema ielai Nr. 10 (autostāvvieta);

svētdien, 29. oktobrī

  • Ziepniekkalna apkaimē plkst.11.00 – 13.00 Mālu ielā (pretī Mālu ielu Nr. 16; 18; 20);
  • Imantas apkaimē plkst.15.00 – 17.00 Jūrmalas gatves, Progresa un Kooperatīva ielu krustojumā.

Lapu savākšanas punktos pastiprināti patrulēs Rīgas pašvaldības policija, lai novērstu vai ierobežotu nesankcionētu atkritumu – lapu izmešanu. Lapu savākšanas punktos plānots uzstādīt videonovērošanas kameras, lai novērstu noteiktajai kārtībai neatbilstošu lapu atstāšanu ārpus noteiktajām dienām un laikiem.

Lūdzam ņemt vērā, ka TLP: 

  • neveiks maisu izsniegšanu iedzīvotājiem nokritušo lapu savākšanai, maisi jāiegādājas pašiem par personīgajiem līdzekļiem;
  • nenodrošinās lapu maisu izvešanu no privātīpašumiem un to piegulošajām teritorijām;
  • nenovirzīs darbiniekus lapu savākšanas darbiem privātīpašumos.

Rīgas domes lapu nodošanas akciju organizē jau 12. gadu. Pērn iedzīvotāji nodevuši 2968 tonnas lapu, savukārt 2021. gadā – 2083 tonnas.

Neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt TLP:

Austrumu teritoriālās nodaļas kontaktpersonām (darba dienās, darba laikā) – 67026056; 67026654 vai 67013579;

Pārdaugavas teritoriālās nodaļas kontaktpersonām (darba dienās, darba laikā) – 67037074, 67181874, 67026145 vai 67013578;

Ziemeļu teritoriālās nodaļas kontaktpersonām (darba dienās, darba laikā) – 67013565; 67181896 vai 67105924.

Foto: ilustratīvs

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
Veronica Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Veronica
Viesis
Veronica

Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte ( davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.////