Valsts prezidents uzsver reformas nozīmi Latvijas augstākās izglītības attīstībā

Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektoru Prof. Dr. habil. med.Aigaru Pētersonu un RSU Administrācijas un attīstības prorektoru Tomu Baumani, lai pārrunātu nozares aktualitātes un augstākās izglītības reformas gaitu.

Diskutējot ar Valsts prezidentu par augstākās izglītības reformu un augstskolu pārvaldības modeli, A. Pētersons kopumā pozitīvi vērtēja reformas izstrādi un pauda prieku, ka tiek uzklausīts nozares viedoklis. “Pašreizējais Augstskolu likums ir izstrādāts pirms 25 gadiem, un tas nedz pēc gara, nedz juridiski neatbilst šī brīža augstākajai izglītībai Latvijā,” sacīja RSU rektors.

Arī Valsts prezidents uzsvēra reformas nozīmi Latvijas augstākās izglītības attīstībā un atzinīgi novērtēja līdz šim paveikto, taču vienlaikus vērsa uzmanību, ka  rūpīgi jāpārdomā reformā paredzēto augstskolu padomju sastāvs, jo tas būs atbildīgs par augstskolas stratēģisko un finanšu vadību.

Sarunā tika akcentēta zinātņu universitāšu nozīme, kas veicinātu Latvijas konkurētspēju augstākās izglītības kontekstā, kā arī tika pārrunāts pašreizējais rezidentūras finansējuma modelis Latvijā, universitāšu slimnīcu darbība un augstākās izglītības eksporta pienesums Latvijas tautsaimniecībai.

Valsts prezidents uzsvēra Rīgas Stradiņa universitātes zinātniskos sasniegumus, ieguldījumu infrastruktūrā un studiju vides modernizēšanā, kā arī iesaistīšanos augstākās izglītības reformas izstrādes gaitā.

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

TOP Komentāri

avatar