Grupa Jānis Bukums izdod pandēmijai veltītu minialbumu un video “7. Dienas Burvis”

Grupa Jānis Bukums šodien saviem faniem un atbalstītājiem publicē jaunu minialbumu ar vienu no albuma dziesmas “7. Dienas Burvis” video. Minialbums tapis pandēmijas laikā un caur grupas melno humoru/sarkasmu atspoguļo viņu domas, un nostāju par notiekošo pasaulē un Latvijā.

“7. Dienas Burvis” ir grupas Jānis Bukums 4. albums, kas sastāv no 6 kompozīcijām. Dziesmu skanējumu un vārdus ietekmējusi 2020. gada haotiskā enerģija un mirkļa sajūtas. Nestabilā laika iespaidu nospiedums atainots albuma tituldziesmas “7. Dienas Burvis” tekstā un mūzikas video. Jānis Bukums piebilsts: “..Šogad kā nekad pasaule saņēmusi daudzus triecienus, un nav skaidrs, vai esam šo vēsturisko periodu jau pārdzīvojuši, vai tomēr gaidāmi vēl kādi pārsteigumi un nedienas!?..”

Dziesmas un mūzikas video centrālais tēls personificē sevī pasaules likstu sazvērestības teoriju iespaidā iedomāto cēloni un vaininieku. Albuma teksti pieskaras tādām tēmām kā vērtību skalas apvērsums krīzes apstākļos, pierastās kārtības nomaiņa pret avārijas stāvokli, cilvēku reakcijas un darbības nepierastajā vidē. Jānis Bukums papildina: “Dziesmā un video mēs gribam runāt arī par attieksmes stāvokli pret jauno kārtību – dažkārt zaudēto cīņu ar viltīgo ļaunumu un cerības staru nākotnē, tās nenoteiktību, un tieksmi to izzīlēt, sevis apmānīšanu un noliegumu cerībā ka pasaule mainīsies, ja to objektīvi nepieņemt, bet censties tai uzspiest savu egocentrisko klišeju!..”

Dziesmu vārdu autors ir Jānis Bukums, savukārt mūzikas komponēšanā šoreiz piedalījusies visa grupa, Jāni Bukumu ieskaitot – ģitāristi Arturs Liede un Gunārs Orlovskis, basģitārists Andrjus Jaņuns un bundzinieks Filips Batarags.

Albuma dziesmas “Kāda Jauka Diena” tapšanā roku pielicis arī DJ PM2THEAM (Dmitrijs Šaligins). Albums ierakstīts sadarbībā ar Kārli Šteinmani viņa studijā “KS Records – Unity Audio”, vizuālā dizaina noformējuma autors – Gustavs Batarags. Albums izdots sadarbībā ar “LRMA Records” un tas būs pieejams arī ierobežotā CD formātā.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar