Valsts prezidents: nākamos četrus gadus Latvija būs drošās rokās

2. jūnijā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar jaunievēlēto prezidentu Edgaru Rinkēviču. Tikšanās laikā tika pārrunāta aktuālā politiskā situācija valdībā, kā arī ārpolitikas jautājumi – īpaši jūlijā gaidāmais NATO valstu un valdību vadītāju samits Viļņā. 

Valsts prezidenta Egila Levita komentārs medijiem: 

“Šodien es tikos ar jaunievēlēto Latvijas Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču. Apsveicu viņu ar ievēlēšanu. Es domāju, ka jaunievēlētais Valsts prezidents ļoti labi veiks savus pienākumus. Es ļoti labprāt nodošu stafeti tieši Rinkēviča kungam, jo viņš ir pierādījis sevi kā Latvijas valstsvīrs un kā Latvijas patriots. Nākamos četrus gadus Latvija būs drošās rokās! 

Mēs pārrunājām arī politisko situāciju. Patlaban tā ir nepārskatāma. Partiju un Saeimas frakciju uzdevums ir skatīties, kā valdība varētu turpmāk darboties. Ir iespējams jauns valdības modelis, ir iespējams turpināt pašreizējo, bet tas, kā jau teicu, ir partiju un frakciju rokās. Ja situācija to prasīs, es izdarīšu savu izvēli pirms 8. jūlija. Pēc tam tas būs jaunā Valsts prezidenta uzdevums. 

Mēs pārrunājām arī ārpolitisko situāciju un jautājumu par NATO samitu Viļņā. Šajā samitā mums noteikti ir jāatrod risinājums, kā vēl vairāk pietuvināt Ukrainu NATO. Pie tā mēs strādāsim līdz 8. jūlijam.”

Foto & video: president.lv

TOP Komentāri

avatar