Kā nenodarīt pāri organismam, tiecoties pēc ideālā izskata svētkos

Straujiem soļiem tuvojas svētku gaidīšanas laiks, kas būs piepildīts ar dažādiem svinīgiem pasākumiem, ballēm un notikumiem, kad vēlēsimies uzposties un izskatīties pēc iespējas labāk. Nereti centienos izskatīties pēc iespējas labāk, uzvilkt mazāka izmēra kleitu vai uzvalku, nodarām pāri savam organismam un pazaudējam arī svētku prieku. Taču ir lietas, ko varam darīt, lai svētku laikā mirdzētu, izskatītos labi un arī justos lieliski. Turklāt, nekas vēl nav nokavēts un pārdomāts plāns ar sabalansētām aktivitātēm var sniegt ļoti labus rezultātus.

Fiziskās aktivitātes kā paradums, nevis vienreizēja akcija

Neviena skaistumkopšanas procedūra nesniegs cerēto rezultātu, ja ikdienā nesekosim līdzi tam, ko ēdam un kad ēdam, kā arī, ja būsim mazkustīgi, tāpēc atslēga viennozīmīgi ir uztura, miega, fizisko aktivitāšu un skaistumkopšanas kombinācija. Ja līdz šim ikdienā ar fiziskajām aktivitātēm sanācis nodarboties ļoti reti vai vispār nemaz, šobrīd ir īstais laiks sākt. Patiesībā, īstais laiks sākt ir vienmēr, un gaidāmā svētku balle vai svinīgais pasākums var kalpot kā laba motivācija. Šeit, protams, nevajadzētu pārspīlēt un teju visas atlikušās dienas līdz Ziemassvētkiem pavadīt sporta zālē, bet paradumu vismaz pāris reizes nedēļā veltīt laiku fiziskajām aktivitātēm pavisam noteikti var ieviest savā ikdienā. Tā būs kā lieliska svētku dāvana sev un savai veselībai. Galvenais, turpināt to arī pēc svētkiem.

Masāžas palīdzēs organismam atjaunoties

Dažādas skaistumkopšanas procedūras var palīdzēt fiziskajām aktivitātēm un otrādi. Piemēram, populārs pakalpojums ir anticelulīta masāža ar medu, kas palīdz tonizēt ķermeni, un padara ādu gludāku un zīdaināku jau pēc pirmā masāžas seansa. Šeit gan uzreiz jāpiebilst, ka tā nebūs masāža, kas ir atslābinoša un relaksējoša, patiesībā procedūra ir diezgan sāpīga, taču tās laikā atdalās atmirušās ādas šūnas, tiek aktivizēti dažādi ādas slāņi, samazinās t.s. apelsīna mizas efekts un uzlabojas asins cirkulācija. Šādas procedūras laikā tiek veicināta arī nevēlamo šlakvielu jeb vielmaiņas gala produktu izvadīšana no organismam. Pamodinot ķermeni ar šādu procedūru, mēs varam tam palīdzēt un uzlabot arī sporta zālē gūtos rezultātus. Lai tonizētu ādu un mirdzētu ne tikai svētku reizē, bet arī ikdienā, daudzi izvēlas detox masāžu ar aļģēm, kas palīdz no organisma tiek izvadīt toksīnus, vai masāžu ar ietīšanu dūņās, kas, papildus ādas tonizēšanai, uzlabo arī imunitāti – rudens un ziemas laikapstākļos tas nav mazsvarīgi.

Nemēģināt zaudēt svaru “uz ūdens rēķina”

Gatavojoties svētkiem un cenšoties “ielīst” sapņu izmēra kleitās / uzvalkos, nereti mēdzam badoties vai samazināt ūdens dzeršanu ikdienā. Par šādām metodēm pavisam noteikti vajadzētu aizmirst, tieši pretēji. Pārdomāts uzturs dienas laikā palīdzēs atturēties no uzkodām pirms gulētiešanas, bet, ja vakaros ēdīsim sātīgas maizītes ar speķi, arī detox masāža nesniegs cerēto rezultātu. Jāpiezīmē, ka arī ūdens dzeršanas samazināšana nedrīkst būt tas aspekts, uz kura rēķina cenšamies samazināt svaru. Ja nedzersim pietiekami daudz ūdens, būs daudz grūtāk izvadīt no ķermeņa toksīnus, tieši tāpēc pēc masāžām un procedūrām vienmēr atgādinām klientiem, cik svarīgi ir dzert ūdeni. Ja pirmssvētku laikā vajadzētu no kaut kā atteikties (un arī pēc tam), tad tas ir sāls, kas aiztur ūdeni organismā, cukurs un kafija, ko var lieliski aizstāt ar dažādām zāļu tējām vai zaļo tēju. Arī tas nāks tikai par labu imunitātei un cerētā rezultāta sasniegšanai.

Pilnvērtīgs miegs, ūdens dzeršana, pārdomāts uzturs un dažādas masāžas viennozīmīgi var palīdzēt pastiprināt sporta zālē iegūto efektu. Turklāt, tas var palīdzēt ķermenim atjaunoties pēc treniņiem, lai svētku laikā mēs ne tikai izskatītos, bet arī justos labi.

Labs noskaņojums un sevis motivēšana

Domājot par to, lai svētku pasākumos izskatītos labi, svarīgākais ir labs noskaņojums. Ja nodzīsim sevi ar treniņiem divreiz dienā vai badošanos, mērķis kļūs par ienaidnieku un pastāv risks, ka tieši svētku pasākuma laikā nenoturēsimies un uzēdīsim vairākus liekus kilogramus. Lai saglabātu prieku, svarīgi motivēt sevi – domāt ne tikai par izvēlēto svētku tērpu, bet arī ikdienā uzvilkt košākas krāsas, dāmas – uzkrāsot sarkanas lūpas, kā arī savlaicīgi rezervēt laiku pie friziera vai manikīra meistara. Svētkos ir daudz augstāks pieprasījums un laicīga pieteikšanās pie izvēlētā pakalpojuma sniedzēja aiztaupīs liekus satraukumus.

Skaistumkopšanas salonu “Old Riga SPA” un “SIBI salons” īpašniece Kristīne Krama

Attēls: ilustratīvs (pexels.com)

TOP Komentāri

avatar