Valsts policija kādā dzīvoklī Liepājā konstatē nelegālās vielas lielā apjomā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Liepājā aizturēja kādu Lietuvas pilsoni, kurš atradās starptautiskajā meklēšanā par narkotisko vielu realizāciju un viņa īpašumos konstatēja lielu daudzumu narkotisko vielu.

Pagājušā gada 19.decembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveidu apkarošanas nodaļas amatpersonas veica kratīšanu kādā dzīvoklī Liepājā, kur konstatēja lielu daudzumu narkotisko un psihotropo vielu. Vīrieša īrētajā dzīvoklī tika konstatēti vairāk nekā 5 kg izžāvēta marihuāna, vairāk nekā 280 g tramadols, kā arī kokaīns un amfetamīns. Transportlīdzeklī tika atrastas iepriekš minētās vielas, taču mazākos daudzumus un jau sagatavotas, visticamāk, realizācijai. Izņemtās vielas ir nodotas ekspertīzei, lai noteiktu precīzu svaru un sastāvu. Narkotiskās un psihotropās vielas tika realizētas Liepājā un citviet Latvijā.

Vīrietis atradās starptautiskajā meklēšanā par narkotisko vielu realizāciju Lietuvas Republikas teritorijā un, uzturoties Latvijā, slēpa identitāti, izmantojot viltotus dokumentus, kas, saskaņā ar Krimināllikumu, ir noziedzīgs nodarījums.

Vīrietis izdarīto atzīst un ar policiju sadarbojas. Viņam šobrīd uz izmeklēšanas laiku ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveidu apkarošanas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts ar narkotiskajām un psihotropajām vielām lielā apmērā. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz Valsts policijas uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē), vai arī rakstot uz e-pastu uzticiba@vp.gov.lv.

Attēli: Valsts policija

TOP Komentāri

avatar