Valkā apskatāma Ulda Čamana izstāde “Pārnesums gaismā”

No 15. jūnija Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8 ) ir apskatāma Ulda Čamana gleznu izstāde “Pārnesums gaismā”.

Mākslinieks Uldis Čamans dzimis 1961.gada 4.septembrī Jēkabpilī. Vērojot mākslinieka darbus, rodas vienlaikus arī mūžsens jautājums par to, kas ir un kas nav māksla, par to, kādai tai jābūt, lai tā tiktu dēvēta par mākslu. Šis jautājums ir aktuāls ikvienam māksliniekam un mākslas cienītājam. Tas ir jautājums, uz kuru nav atbildes, taču atbildēt uz to mēģina daudzi.

Uldis ir privātgalerijas “Mans’s” īpašnieks un direktors. Strādāt galerijā, rīkot izstādes Jēkabpilī – tas ir dārgs vaļasprieks. Māksliniekam ir izveidojies dzīves ritms – dienā strādā “Mans’ā”, bet naktīs glezno. Ja ir liela iedvesma, Uldis spēj strādāt arī pēc vairākām negulētām naktīm. Viņam liekas, ka ir kādi augstāki spēki, kas regulē šos procesus. Viņa gleznas ir abstraktas, rosinošas noskaņu ziņā.

Uldis saka: “Viss labais, kas ir bijis, komiskais, patīkamais, arī sliktais, ir uzkrājies manās gleznās, bet vienmēr dominē baltā krāsa, baltais enerģijas starojums.”

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Edgars Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Edgars
Viesis
Edgars

Apgrozāmie līdzekļi no Cityfinances https://www.cityfinances.lv/apgrozamie-lidzekli/