Studentiem mēneša biļete Rīgas sabiedriskajā transportā turpmāk maksās 12 eiro

No 2024. gada 1. janvāra augstāko izglītības iestāžu studējošiem, kuriem pienākas braukšanas maksas atvieglojums Rīgas sabiedriskajā transportā, mēneša biļetes cena būs lētāka nekā līdz šim. Turpmāk studenti mēneša biļeti savos e-talonos varēs iegādāties par 12 eiro. 

Studenti mēneša biļeti par jauno cenu varēs iegādāties visās ierastajās “Rīgas satiksmes” biļešu tirdzniecības vietā no 2024. gada 1. janvāra.

Ja e-talonā ir iesākta mēnešbiļete par 15 eiro, tad students tāpat kā līdz šim, ar to var turpināt braukt jebkurā autobusā, trolejbusā un tramvajā. Savukārt ja e-talonā ir iegādātas vairākas mēnešbiļetes, tad jāpievērš uzmanību tam, ka tās būs derīgas vēl tikai 60 dienas. Ja nav iespējama šo biļešu izmantošana noteiktajā laika periodā, neizmantotās mēnešbiļetes iespējams atgriezt “Rīgas satiksmei” 12 mēnešu laikā no iegādes brīža, saņemot naudu 100% apmērā par neiztērēto periodu.

Līdzšinējie noteikumi paredz, ka braukšanas maksas atvieglojums sabiedriskā transporta maršrutu tīklā ir 50% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas jeb 15 eiro, savukārt no 2024. gada 1. janvāra studentiem Rīgas domes piemērotā atlaide noteikta 60% apmērā – tas ir 12 eiro.

TOP Komentāri

avatar