Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča apsveikums Zinību dienā

Godātie pedagogi un skolēni!

Dārgie mācībspēki un studenti!

Mīļie jaunieši!

Līdz ar 1. septembri sācies jauns zināšanu un prasmju apguves cēliens.

Bez sapņiem nepastāv ideāli. Un bez ideāliem nav mērķu. Mans sapnis ir  profesionāli pedagogi Latvijas skolās un mācībspēki augstskolās, augsta izglītības kvalitāte un radoša pieeja mācību procesam. Tā ir arī patstāvība un izcilība, spēja uzklausīt, prasme sarunāties un būt sadzirdētam. Tā ir savstarpēja cieņa un sadarbība starp skolotājiem un skolēniem, starp dažādu paaudžu pedagogiem un mācībspēkiem. Tas ir mans ideāls un mērķis, uz ko aicinu ikvienu, kuram rūp izglītības kvalitāte un pieejamība Latvijā.

Zinību diena ir labs pamudinājums mums katram. Neatkarīgi no vecuma un jau iegūto diplomu skaita. Jāmācās ir ne tikai skolēniem un studentiem, bet ikvienam no mums – ik dienu mūsu darba un dzīves skola prasa apgūt jaunas zināšanas un iemaņas. Jo tikai tā mēs spējam radīt jaunas idejas un vērtības mūsu valsts izaugsmei.

Šodien īpašs paldies visiem, kuri skolu un augstskolu sauc par savu – gan tiem, kuri mācās, gan tiem, kuri māca. Jūsu entuziasms un pieredze ir pamats tam, lai Latvijas nākotne būtu drošās rokās, jo mūsu nākotne ir gudri, izglītoti un radoši jaunieši. Spēku un izturību mācīt un galvenais – mācīties un pilnveidoties pašiem!

Priecīgu Zinību dienu un skaistu jauno mācību gadu!

Foto: momenti.lv

TOP Komentāri

avatar