“Stopify” pirmā darbības gada laikā saziedots gandrīz miljons eiro Ukrainas armijas atbalstam

Tieši pirms gada darbu uzsāka ziedojumu straumēšanas platforma “Stopify”. Līdz šai dienai 7640 abonenti no 49 valstīm kopā ir ziedojuši 889 120 eiro, un gada laikā noorganizētas 12 ekipējuma piegādes Ukrainas armijai. Piegādātais ekipējums un tehnika šajā laikā ir nokļuvusi gan apšaudēs, gan arī palīdzējusi izvest daudzus karavīrus un ievainotos no kauju zonām.

Sākoties karam Ukrainā, sabiedrībā bija vērojama trauksme, taču vēl vairāk – gluži neticama saliedētība, lai palīdzētu. Ar laiku baisās reportāžas no notikuma vietas kļuva par ikdienas norišu fonu, un, salīdzinot ar konflikta pirmajiem mēnešiem, cilvēku entuziasms ziedot pamazām sāka noplakt. Redzot notiekošo, trīs komunikācijas nozares profesionāļi un labi draugi – Māris Upenieks, Mārcis Miķelsons-Germs un Miks Miķelsons – saprata, ka nevar palikt malā kā pasīvi ziņu seriāla vērotāji. No pamatdarba brīvajā laikā viņi sāka darbu pie idejas, kuras aizmetņi radās jau kara sākumā, un tapa “Stopify” – unikāls ziedojumu straumēšanas serviss Ukrainas bruņoto spēku atbalstam.

“Stopify” idejas autors Māris Upenieks uzsver: “Šodien gribu teikt paldies visiem, kas ar savu laiku, darbu, entuziasmu vai abonēšanas maksu ir atbalstījuši “Stopify” darbību. Mūsu izaugsme ir organiska, bez jebkāda budžeta reklāmām, tādēļ esam pateicīgi ikvienam medijam un platformai, kas mūs sadzird un bez atlīdzības palīdz plašāk daudzināt “Stopify” vārdu. Dažādi valodu tulki, influenceri un komunikācijas speciālisti – bez viņiem tas viss nebūtu bijis iespējams. Tāpat kā bez mūsu abonentiem, kuri ik mēnesi izvēlas novirzīt nelielu ziedojumu pāris kafiju cenas apmērā svētam mērķim – Ukrainas uzvaras tuvināšanai Taču darbs nebūt nav galā, Ukrainas aizstāvjiem mūsu palīdzība šobrīd ir vajadzīga vairāk nekā jebkad!”

Līdz šim īstenotas jau 12 ekipējuma piegādes: uz Ukrainu aizvesti 10 pikapi un džipi, 61 drons, 12 kvadricikli, bagiji un motocikli, 59 nakts redzamības iekārtas un termokameras, 3 kuteri un ātrlaivas, 92 ģeneratori un pārvietojamās uzlādes stacijas, kā arī 1247 cita ekipējuma vienības – optiskie tēmēkļi, taktiskais apģērbs, datori, binokļi, metāla detektori, bruņuvestes, rācijas un citi aizstāvjiem nepieciešami priekšmeti. Tos saņēmušas dažādas Ukrainas militārās vienības, tai skaitā 72. mehanizētā brigāde, 36. jūras kājnieku brigāde un daudzas citas.

Smagas cīņas par Eiropas brīvību un nākotni uz Ukrainas zemes turpinās. Atbalsts aizstāvjiem ir kritiski svarīgs, tāpēc “Stopify” aicina ziedot, abonējot kādu no ikmēneša plāniem – 6,99 eiro, 14,99 eiro vai brīvas izvēles summu ik mēnesi.

Ziedojumu platformas “Stopify” stratēģiskie partneri ir “Ziedot.lv” un Ukrainas vēstniecība Latvijā. Platforma tiks automātiski slēgta Ukrainas uzvaras dienā vai dienā, kad tiks parakstīts miera līgums, kas balstās uz Ukrainas nosacījumiem.

Par “Stopify”

Ziedojumu platforma “Stopify”, kas ļauj “abonēt” ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai, darbību uzsāka 2022. gada novembra sākumā. Platforma šobrīd pieejama lielākajās Eiropas valodās. Tajā ikviens no jebkuras vietas pasaulē var “straumēt” nelielu ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai – no nepilniem septiņiem eiro līdz jebkurai paša izvēlētai summai. Par ziedojumiem organizēto palīdzības kravu saturs tiek veidots saskaņā ar konkrētu nepieciešamību sarakstu no Ukrainas armijas, ko koordinē Ukrainas vēstniecība Latvijā. Līdzekļi tiek vākti tādiem mērķiem kā dronu, nakts redzamības ierīču, taktisko apavu un apģērbu, medicīnas preču, rāciju, kvadriciklu un tamlīdzīgu lietu iegādei. Par platformā saziedoto finansējumu netiek iegādāti ieroči un munīcija.

Projekta idejas autors un radošais direktors ir Māris Upenieks, izstrādātājs – digitālā aģentūra “Cube”, stratēģiskie partneri – “Ziedot.lv” un Ukrainas vēstniecība Latvijā.
Ziedojumu straumēšana pieejama šeit: https://stopify.org.ua/

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar