Spinātu salāti ar olām un silto bekona mērci

Pēc Lieldienu olu krāsošanas un ripināšanas, kā arī citām jautrām aktivitātēm, svinētājiem bieži vien paliek pāri prāvs olu skaits, ko var izmantot dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai, tā parūpējoties par to, lai ēdiens neiet zudumā, saka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.

Spinātu salāti ar olām un silto bekona mērci

Ideja neikdienišķiem salātiem: divas veselīgas sastāvdaļas – spināti un olas – kuras papildina kraukšķīga bekona mērce.

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 100 g auksti kūpināta bekona

  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa

  • 1 neliela ķiploka daiviņa

  • 1 tējkarotes brūnā cukura

  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju

  • sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas

  • 1 šķipsna malta muskatrieksta

  • 1 šķipsna čili pārslu

  • 50 ml olīveļļas

  • 150 g spinātu

  • 1 neliels sarkanais sīpols

  • 4 cieti vārītas olas

Pagatavošana:

  1. Bekonu sagriež šaurās strēmelēs un uz vidējas uguns pannā apcep, ik pa laikam apmaisot. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs, to noņem no pannas un liek šķīvī, kas izklāts ar papīra dvieli.

  2. Tajā pašā pannā, kur cepies bekons, liek sarkanvīna etiķi, brūno cukuru, sinepes, saspiestu ķiploka daiviņu, pievieno sāli un piparus un visu izkarsē, ik pa laikam apmaisot, lai garšas sajauktos.

  3. Lej sagatavoto mērces pamatu bļodiņā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, visu maisot. Pievieno mērcei pusi saceptā bekona.

  4. Lielā salātu bļodā ber spinātus, sakapātas olas un plānos pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Pārlej ar silto mērci un pārkaisa ar atlikušo bekonu.

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar