Idejas, kā iepriecināt tēti Tēva dienā

Tēva diena ik gadu tiek atzīmēta septembra otrajā svētdienā. Tā ir diena, kad godinām tēva nozīmi un lomu gan ģimenē, gan sabiedrībā kopumā. Tēva dienu var atzīmēt dažādi – doties pārgājienā un pavadīt dienu kopīgās aktivitātēs, bērniem pašiem pagatavot kādu apsveikumu vai ko gardu. Ko šogad darīsi tu? Rimi Bērniem ekspertes Lība un Sāra Smildziņas dalās idejās, kā šo dienu padarīt īpašu. 

“Tēva diena ir tie ģimenes svētki, kas mums ir īpaši. Tos atzīmējam un tēti sveicam, kopš es sevi atceros,” stāsta Rimi Bērniem bērnu lietu eksperte Lība Smildziņa. Viņa kopā ar māsu Sāru atklāj, kā Tēva dienā ir pārsteigušas savu tēti, un dalās ātri pagatavojamas sāļās kūkas receptē. Jāpiebilst, ka šī kūka nav jācep! “Tētis vienmēr saka, ka viņam dāvanas nevajag un ka mēs, bērni, esam viņa lielākās dāvanas, tomēr mēs tam nevaram noticēt un kādu pārsteigumu vienmēr sagādājam,” pieredzē dalās Lība un Sāra. Viņas teic, ka parasti tās nav vienkārši veikalā nopirktas lietas, bet gan pašu gatavotas, organizētas, un to izveidē iesaistās arī vecākais brālis un mamma. 

Paldies vārdu grāmatiņa

“Reiz uztaisījām mazu grāmatiņu, kur katrs – visi trīs ģimenes bērni un arī mamma – uzrakstījām tētim, kāpēc mēs viņu mīlam un kas mums viņā vislabāk patīk. Piemēram, toreiz Sāra rakstīja – tu esi vislabākais, jo vienmēr mani ved uz bērnudārzu. Savukārt brālis atklāja, ka viņam ar tēti ir vislabākās sarunas, jo viņiem ir daudz kopīgu interešu,” stāsta Lība. 

Ģimenes bilžu albums vai bilde rāmī

“Mums ir izveidojusies tradīcija tētim Tēva dienā dāvināt bilžu albumu, kur esam redzami kopā ar tēti. Organizēšanu parasti uzņemas mamma. Un tad visiem ir liels prieks, jo albums ir labāks nekā bildes telefonā,” uzskata Rimi Bērniem eksperte Lība, atklājot, ka ir dāvinājuši arī izdrukātu lielu bildi, kurā tētis redzams ar bērniem, un pasnieguši to pašu rokām gatavotā bilžu rāmī. 

Kopīgi pavadīta diena

“Tēva diena ir svētdienā, tāpēc parasti to pavadām kaut kur ārā, dabā un kopā ar tēti. Šogad dosimies piknikā uz Mežaparku Rīgā – tur ir tik daudz iespēju, kā lieliski pavadīt ģimenisku dienu!” stāsta meitenes. Varēšot uzspēlēt gan ķerenes un izstaigāties, gan arī dabā paēst. Par dažādām Tēva dienai veltītām aktivitātēm Mežaparkā vari uzzināt www.tevadiena.lv.

Dāvana, ko var apēst 

Ēdamas dāvanas iepriecinās ne tikai dāvanas saņēmēju, bet arī visu ģimeni. ”Sāļā vafeļu torte būs pa spēkam gandrīz katram, jo tajā visas sastāvdaļas jau ir gatavas un pagatavošanai jāatvēl vien 15 līdz 20 minūtes. Bet, ja tevi māc šaubas, pasauc palīgos kādu pieaugušo vai vecāko māsu vai brāli,” iedrošina Sāra. 

Sāļā vafeļu torte (10 pers., 15–20 min)

Sastāvdaļas

600 g krēmsiera Philadelphia

30 g cietā siera

Viena citrona miziņa

Viena citrona sula

2 ķiploka daiviņas

180 g vārītu garneļu

Pētersīļi

2 ēd. k. majonēzes

45 g plānu, nesaldinātu vafeļu

Lociņi

2 filejas apceptas paprikas marinādē

Marinēti mazie gurķīši

Kaperi

Dekorēšanai

Mazie tomātiņi

Garneles

Kaperi

Baziliks

Pagatavošana

Bļodā liek krēmsieru, pierīvē sieru un citrona miziņu. Izspiež un pievieno arī citrona sulu. Tad sarīvē ķiploku, sagriež garneles un pētersīļus un visu pievieno bļodā. Liek klāt majonēzi un kārtīgi izmaisa. Kūkas veidnē liek jau gatavu apaļo vafeļu kārtu, virsū smērē sāļo krēmsiera masu, nākamo atkal liek vafeļu kārtu, krēmsiera masu un lociņus. Starp nākamajām kārtām iejauc arī sagrieztu papriku, marinētus gurķīšus un kaperus. Torti dekorē ar mazajiem tomātiņiem, garnelēm, kaperiem un baziliku. Pirms pasniegšanas uz 5–10 minūtēm torti ieliek ledusskapī “savilkties”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar