Saulkrasti un džezs

Strauji tuvojas viens no vērienīgākajiem džeza mūzikas festivāliem Latvijā – XXIV Saulkrasti Jazz Festival. Kā ik gadu, arī šovasar, laika posmā no 21. līdz 23. jūlijam, atjaunotajā Saulkrastu pilsētas estrādē muzicēs izcili džeza mūzikas mākslinieki no Slovēnijas, Polijas, Spānijas, Šveices, džeza mūzikas dzimtenes ASV un Baltijas valstīm. Šī gada Saulkrasti Jazz Festival galvenais viesis ir spožais saksofonists no Spānijas Kiko Berengers (Kiko Berenguer), kurš džeza un flamenko mūzikas žanros muzicēs kopā ar Vidzemes Kamerorķestri sestdien, festivāla noslēguma koncertā, bet festivālu iesāks konkurss “VI Baltijas Bundzinieku Līga 2022”, kurā tiks noskaidrots spēcīgākais jaunais bundzinieks Baltijā.

Līdzās festivāla galvenajam viesim Kiko Berengeram trīs vakaros uz Saulkrasti Jazz Festival lielās skatuves muzicēs tādi mākslinieki, kā Adams Vents (Adam Wendt) kopā ar jutekliskās balss īpašnieci Lauru Kubi (Laura Cubi) no Spānijas, Mirage Jazz Orchestra kopā ar pianistu, akordeonistu un dziedātāju Urošu Periču (Uroš Perić) no Slovēnijas, kuram pieder pasaules rekords nospēlēto koncertu “Celebrating Ray Charles” skaita ziņā, kā arī trīs izcili mūziķi no Šveices The Next Movement, kuri, pateicoties savam izpildījumam, spējuši pacelt funk mūziku jaunos augstumos. Īpaši gaidīti Saulkrasti Jazz Festival viesi šogad būs mūziķi no Nebraskas universitātes Omahā UNO JAZZ COMBO, kuri sadraudzības koncertā ar Latvijas Mūzikas akadēmijas kombo atklās festivāla noslēdzošo dienu. Saulkrasti Jazz Festival Gala koncerts solās būt īpaši krāšņs, jo kopā ar jau minētajiem izcilajiem mūziķiem uz skatuves viesosies Kauņas bigbends kopā ar Lauru Budreckīti (Laura Budreckyte) ar īpaši veltījumu Ellai Ficdžeraldai.

Trīs dienās festivāla koncertu apmeklētājiem būs iespēja klausīties lieliskas muzikālās vienības, kuras pārstāv džeza, tango, bossa un dienvidu skaņu sajaukumu, funky, diksilenda, flamenko un protams arī bigbenda mūziku.

Līdzīgi kā aizvadītajā gadā, arī šogad festivāls piedāvās vairākus bezmaksas koncertus. Ja aizvadītajos gados bezmaksas koncerti bija baudāmi Saulkrastu pilsētas centrā – Saules laukumā, tad šogad tos varēs klausīties arī pie kultūras nama “Zvejniekciems” un Pabažu ezera krastā, mājīgā kafejnīcā “Pozitīvās Straumes”. Jaunumi klausītājus sagaida arī Saulkrastu pilsētas estrādē, kur stundu pirms koncerta sākuma darboties sāks rotaļu laukums mazajiem džeza mīļotājiem. Lai vecāki varētu mierīgi izbaudīt koncertu, Saulkrasti Jazz Festival komanda parūpēsies par kārtību un drošību rotaļu laukumā.

Saulkrasti Jazz Festival direktors Raimonds Kalniņš stāsta: „Patiesi priecājos, ka grūtais Covid laiks ir aiz muguras un ar lielu cerību skatos nākotnē! Ir patiess gandarījums vērot, kā atdzīvojas kultūras dzīve gan šeit Latvijā, gan ārpus tās robežām. Lai arī šogad Saulkrasti Jazz Festival ierastās nedēļas vietā norisinās trīs dienas, aizvien nemainīgs paliek festivāla kvalitātes zīmols. Šovasar esam papildinājuši mūsu bezmaksas koncertu norises vietu skaitu un nu džezu varēs klausīties arī Pabažu ezera krastā. Esam parūpējušies arī par mūsu mazajiem klausītājiem. Jāsaka, ka ar katru gadu aiz vien vairāk priecājos par iespēju atgriezt Saulkrastos pasaules līmeņa džeza mūziķus un kopā būšanas prieku brīvdabas koncertos!”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar