Rīgā Otrajā adventē iedzīvotājus aicina tiešsaistē vērot koncertus un apmeklēt izstādes

Sagaidot Otro adventi, iedzīvotāji aicināti tiešsaistē vērot koncertus no kultūras centriem un dievnamiem, klātienē apmeklēt izstādes, iesaistīties virtuālā svētku darbnīcā un apskatīt Rīgas galvenās egles Rātslaukumā, Doma laukumā un 11. novembra krastmalā.

Otrās adventes svētdienā, 6. decembrī, iedzīvotājiem tiešsaistē būs iespēja dzirdēt 16.-17. gadsimta vācu komponista Mihaela Pretoriusa mūziku koncertā, kas notiks Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Savukārt Rīgas Sv. Pētera baznīcā koncertā “Miers zemi klāj…” kopā ar instrumentālistiem Ilzi Grunti, Ievu Nīmani un Jāni Pelši dziedās solisti Evita Zālīte-Grosa un Jānis Kurševs, bet ierakstā no Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas būs skatāma koncertprogramma “Nav naktī izdzisusi saule”, ko veidojusi vokālā grupa “Putni” Antras Dreģes vadībā, ērģelnieks Aigars Reinis un čellists Valters Pūce.  

Interesentiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu “Saliete, Čudars un Bahs” no VEF Kultūras pils, bet kultūras centrs “Mazā ģilde” piedāvās koncertu “Mēness atspulgi” ar solistes Aijas Vītoliņas, mūziķu Romāna Vendiņa un Jāņa Stafecka piedalīšanos. Savukārt kultūras centrs “Imanta” no 6. decembra piedāvā vērot un iesaistīties virtuālā svētku darbnīcā, kur video formātā iedzīvotājus rosinās radīt svētkus katram savās mājās. Video galvenie varoņi ir dažādu kultūras centra “Imanta” kolektīvu vadītāji – Ieva Sutugova, Ieva Šablovska, Ramants Jansons, Linda Plostniece un Ārijs Šķepasts, kuri dalīsies ar savām svētku tradīcijām un piedāvās idejas, kā vienkāršos veidos radīt svētkus sev un tuvākajiem.

Ja koncertus var baudīt attālināti tiešsaistēs, tad izstādes ir iespēja apmeklēt klātienē. Svētku sajūtas raisīs izstādē “Ziemassvētki” eksponētās egles, kas būs apskatāmas no 12. decembra muzejā “Rīgas Jūgendstila muzejs”, rotājumus eglēm veidojušas mākslinieces Jana Kopeikina, Olga Novikova un Elita Šmēdiņa. A. Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā no 9. decembra tiks eksponēta mākslinieces Anitas Paegles Rīgai veltīta darbu izstāde “Ziema Ziedoņdārzā”. 

Svētku gaidīšanas noskaņa pilsētā būs jūtama ne tikai adventes svētdienās, bet arī darba dienās. 9. decembrī kultūras centra “Ritums” podkāstu “Vakarēšana” ciklā par citu tautu lietišķās mākslas iepazīšanu un tradīcijām stāstīs lietišķās mākslas studijas “Rota” vadītāja Aija Krūmiņa. 10. decembrī interesentiem piedāvā Artūra Virtmaņa un Danielas Vētras izstādes “1xMMM” koncertvakara “Pret traģisko sienu” straumēšanu no Rīgas mākslas telpas. 11. decembrī solistes Jolantas Strikaites Lapiņas, arfistes Dārtas Tisenkopfas un ērģelnieces Ilzes Reines māksliniecisko sniegumu varēs baudīt tiešsaistē no Rīgas Doma.

Adventa laika norises galvaspilsētā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Programma atrodama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv, te tiks publicēta aktuālā informācija gadījumā, ja svētku norises epidemioloģiskās situācijas dēļ tiks atceltas.

Foto: pexels.com

TOP Komentāri

avatar