Pusei iedzīvotāju svētkos jāsagādā vairāk par 7 dāvanām

Savukārt vēl trešdaļa jeb 33% iedzīvotāji svētkos plāno dāvināt 4-6 dāvanas, bet vēl 10% respondentu jāsarūpē līdz 3 dāvanām. Tikai 1% aptaujāto neplāno gādāt dāvanas svētkiem.

Lielākā daļa jeb 53% iedzīvotāju Ziemassvētku dāvanas sagādā jau decembra sākumā, 19% to steidz izdarīt pēdējā nedēļā pirms svētkiem, 17% to jau izdara novembrī, 3% – oktobrī, 1% – septembrī, bet 2% respondentu Ziemassvētku dāvanas sāk gādāt vismaz 4 mēnešus pirms svētkiem. Tikai 3% iedzīvotāju dāvanu iegādi atliek uz pašu pēdējo brīdi un steidz tās meklēt pirmssvētku un svētku dienās, bet vēl 2% respondentu minēja, ka pērk dāvanas tad, kad esot nauda jeb visa gada garumā.

„Kā katru gadu, arī šogad kopš decembra sākuma iedzīvotāji arvien vairāk iegādājas dažādas svētku preces, kā arī steidz sarūpēt dāvanas, mazajiem svinētājiem izvēloties dažādas rotaļlietas. Savukārt pēdējās nedēļas laikā arvien vairāk iedzīvotāju novērtē iespēju „Maxima Latvija” veikalos izvēlēties Latvijas eglītes, kas audzētas Liepājas pusē. Arī šogad, tāpat kā pērn, populārākās ir 90cm un 150cm garās eglītes,” norāda „Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību vadītājs Ivars Svilāns.

Veikalos iedzīvotāji var izvēlēties starp četru izmēru cirstajām eglītēm (no 1 metra līdz 2 metru garām). Cirsto eglīšu cenas ir sākot no 8,89 eiro līdz 17,89 eiro par divu metru garu eglīti.

„Eglītes podiņos arvien vairāk izvēlas arī internetveikala e-maxima.lv klienti, kas novērtē iespēju, ka zaļā skaistule, kā arī pārējie iepirkumi tiek nogādāti līdz pat mājokļa durvīm,” stāsta internetveikala vadītāja Sanita Bērziņa.

Teju 39% respondentu Ziemassvētku dāvanu iegādei plāno tērēt 91 un vairāk eiro, 25% – 41-60 eiro, 15% nolēmuši tam atvēlēt 61-90 eiro, tikpat daudz jeb 15% respondentu iecerējuši tērēt 21-40 eiro, bet tikai 6% dāvanām atvēlēs līdz 20 eiro.

Savukārt svētku mielastam paredzētās summas ir mazākas – 36% respondentu plāno tam atvēlēt 41-60 eiro, 28% – 21-40 eiro, 12% iedzīvotāju atvelēs 61-80 eiro, 16% aptaujāto svētku mielastam tērēs vairāk nekā 81 eiro, bet 8% plāno šim mērķim tērēt līdz 20 eiro.

„Lai gatavošanās svētku svinēšanai būtu vēl patīkamāka un ērtāka, aicinām tajos veikalos, kuros ir pašapkalpošanās kases, izmantot tās, ka arī novērtēt mūsu internetveikala e-maxima.lv sniegtās priekšrocības,” aicina I.Svilāns.

Aptauja par gatavošanos Ziemassvētkiem bija izvietota „Maxima Latvija” mājas lapā laika posmā no 7.decembra līdz 10.decembrim, un tajā kopumā piedalījās 4330 respondenti.

TOP Komentāri

avatar