Valsts prezidents: mums ir pienākums atbalstīt Izraēlas tautu un valsti

12. oktobrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalījās solidaritātes pasākumā atbalstam Izraēlai Rīgas Ebreju kopienas namā saistībā ar š.g. 7. oktobrī uzsākto teroristu organizācijas “Hamāss” masveida koordinēto uzbrukumu Izraēlai.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents E. Rinkēvičs teica: 

“Mēs esam sapulcējušies, lai izteiktu stingru atbalstu un solidaritāti Izraēlas tautai, Izraēlas valstij un cilvēkiem, kuru tuvinieki ir gājuši bojā absolūti brutāla uzbrukuma rezultātā. 

Ļaunumam nav robežu. Ja ļaunumu neaptur, tas uzbrūk. Un tas šobrīd ir noticis Izraēlā, kad “Hamāss” teroristi iebruka Izraēlā, sāka slepkavot un nogalināt nevainīgus civiliedzīvotājus. Arvien brutālāki un šaušalīgāki fakti par noziegumiem, ko redzam sociālajos medijos un presē, apliecina vienu – mums visiem kopā – gan Latvijai, gan Izraēlai – ir jācīnās pret ļaunumu jebkurā tā formā. 

Mēs labi redzam, kas notiek mums pavisam tuvu kaimiņos – Ukrainā. Mēs labi redzam, kas šobrīd notiek Izraēlā. Un mums ir jāsaprot viens – ja mēs neapvienosimies un necīnīsimies, tad šis ļaunums turpinās uzbrukt. 

Mēs visi esam vienoti uzskatā, ka Izraēlai ir tiesības sevi aizstāvēt. Izraēlai ir tiesības atbildēt un cīnīties pret šo ļaunumu. Bet mums ir tiesības un pienākums atbalstīt Izraēlas tautu un valsti šajā cīņā. Un tas ir tas, ko mūsu valsts darīs.” 

Foto: president.lv

TOP Komentāri

avatar