Četri jaunieši uz kvadracikla bēg no policijas

Sestdien, 17.jūnijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Kuldīgas novadā, Raņķu pagastā pamanīja kvadraciklu, uz kura atradās tā vadītājs un vēl trīs personas bez aizsargķiverēm. Likumsargi Valsts policijas dienesta transportlīdzeklim ieslēdza skaņas un gaismas signālus, taču jaunietis uzsāka bēgšanu līdz, pie braucot pie upes, iestiga.  

17.jūnijā ap pulksten 15.10 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas, patrulējot Kuldīgas novadā, Raņķu pagastā pamanīja kvadraciklu uz kura atradās četras personas bez aizsargķiverēm. Tika pieņemts lēmums kvadraciklu apturēt, Valsts policijas dienesta transportlīdzeklim ieslēdzot skaņas un gaismas signālus, taču kvadracikla vadītājs turpināja ceļu Skrundas virzienā, strauji uzņemot ātrumu. 

Valsts policijas amatpersonas uzsāka sekošanu kvadraciklam, taču tā vadītājs neapstājās un veica nogriešanās manevru pa kreisi uz zemes ceļa, tālāk – uz lauka, un turpināja ceļu pa to, līdz iestiga.

Noskaidrots, ka kvadraciklu vadīja pilngadīgs jaunietis. Konstatēts, ka kvadracikls pieder viņa tēvam un transportlīdzeklim nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. Pret jaunieti uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi par aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu, par tāda pasažiera vešanu, kuram galvā nav aizsprādzētas aizsargķiveres, par lielāka pasažieru skaita pārvadāšanu, nekā to norādījis transportlīdzekļa izgatavotājs, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu).

Ja jaunietis būtu apstājies un atzinis savu vainu, viņam tiktu piemērots naudas sods aptuveni 80 eiro apmērā par trim pārkāpumiem, taču jaunietis izlēma bēgt no likumsargiem, iedzīvojoties lielākās nepatikšanās. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par bēgšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar