Pilna servisa autocentrs – kas tas ir un ko tas sevī ietver?

Foto: Shutterstock.com

Mūsdienu straujais dzīves ritms laiku ir padarījis par vienu no vērtīgākajiem resursiem, tāpēc tā maksimāla ietaupīšana ir daudzu prioritāte. Ja runājam par pakalpojumu sfēru, klienti bieži dod priekšroku tiem uzņēmumiem, kuri sniedz pilnu konkrētas klienta problēmas risinājumu vienuviet. Šis vistiešākajā mērā attiecas arī uz auto industriju – reti kuram ir vēlme braukt pa neskaitāmiem servisiem, veikaliem un darbnīcām, lai savestu savu auto tehniskā kārtībā. Ja ņem vērā, ka daudzu rīcībā ir tikai viens auto, tā ilgstoša atrašanās dažādos remontos var ievērojami traucēt ikdienas ritmam. Šādā gadījumā ir lieliski, ja savu auto vari atstāt vienā auto profilakses vietā, kur tam veiks visus nepieciešamos darbus. Par laimi, šādi pilna servisa autocentri ir un šajā rakstā uzzināsi, ko tieši tie sevī ietver!

Pilns serviss

Autocentri var būt gan visa veida auto plači, lietotu un mazlietotu auto tirgotāji, kā arī jaunu auto dīleri. Tomēr tie visi nebūt nav vienādi, ja ir runa par pieejamo pakalpojumu klāstu. Daudzi no tiem piedāvā šauru pakalpojumu paketi, kura visbiežāk sevī ietver auto tirdzniecību, formalitāšu kārtošanu un līzinga noformēšanu. Šādi autocentri specializējas uz konkrēta pakalpojuma sniegšanu, taču pēcpirkuma sadarbību un tālāku klienta atbalstu nepiedāvā.

Nav noslēpums, ka pat jaunas un kvalitatīvas automašīnas ar laiku piedzīvo tehniskas problēmas, kuras mūsdienās reti kurš spēs novērst pašu spēkiem. Pilna servisa autocentra būtība ir sniegt pēc iespējas pilnīgāku nepieciešamo tehnisko atbalsta pasākumu paketi – sākot no auto iegādes, līdz tās pārdošanai.

Pilna servisa remontdarbu pakalpojumi

Pilna servisa autocentrs, atšķirībā no parasta autocentra, piedāvā paplašinātu auto apkopes un remontdarbu pakalpojumu klāstu vienuviet. Atkarībā no konkrētā autocentra, pakalpojumu klāstu veido jau ierasto apkopes darbu veikšana, kā arī manipulācijas, kuras vairums pieraduši veikt specializētos autoservisos vai auto darbnīcās.

Vispārējā tehniskā un garantijas apkope

Šajā kategorijā ietilpst galvenokārt profilaktiska rakstura operācijas klienta automašīnai, ar mērķi novērst nopietnākus tehniskus bojājumus laicīgi. Ja, piemēram, jauniem auto garantijas saglabāšanas nolūkos, apkopes ir obligātas pēc noteikta nobraukuma intervāla, tad lietotiem auto šī prasība nav obligāta. Šeit gan jāņem vērā, ka par lietotu auto jārūpējas tieši tikpat un reizēm pat vairāk kā par jaunu, tāpēc arī tiem, vismaz reizi gadā būtu jāveic tehniskā apkope, kura parasti sevī ietver:

  • auto diagnostiku (arī datordiagnostiku, ja auto modelis to atbalsta);
  • filtru maiņu;
  • eļļas un citu tehnisko šķidrumu maiņu;
  • bremžu sistēmas pārbaudi un to nolietoto detaļu maiņu u.c.

Profilaktiskā tehniskā apkope nav stingri ierobežota veicamo manipulāciju ziņā, tā drīzāk ietver neatņemamu pasākumu kopumu, kuriem klāt nereti tiek veikti citi nepieciešamie darbi. Šādi darbi var būt, piemēram, transmisijas eļļas maiņa, piedziņas un zobsiksas maiņa u.c.

Foto: Shutterstock.com

Riepu montāža un ar to saistītie pakalpojumi

Vēl kāds pakalpojums, kuru pilna servisa autocentri parasti piedāvā ir riepu maiņa. Tā sevī ietver ne tikai veco riepu demontāžu un jauno montāžu, bet arī riepu balansēšanu un auto balstiekārtas savirzes regulēšanu.

Ritošās daļas remonts

Ritošā daļa ir visi mezgli, kas automašīnas riteņus savieno ar virsbūvi. Tās stāvoklis nosaka auto drošības, kā arī komforta un vadāmības īpašības. Ritošā daļa, sevišķi ekspluatējot auto uz sliktiem ceļu segumiem, ir tā, kura pakļauta vislielākajai slodzei un nolietošanās riskam. Ņemot vērā daudzu ceļu slikto stāvokli, nav brīnums, ka vieni no biežākajiem servisu apciemojumu iemesliem ir tieši ritošās daļas remonti.

Auto elektronika

Zem auto salona dekoratīvajiem paneļiem, auto īpašniekam bieži pat nenojaušot, automašīnu caurvij desmitiem metru vadu un elektrokomponenšu, kuri ir atbildīgi par automašīnas sistēmu korektu darbību. Elektrosistēmas veselība ir ļoti svarīga, jo tā ne vien atbild par acīmredzamo – gaitas ugunīm un mūziku, bet arī par automašīnas dzinēja un drošības sistēmu darbību. Auto elektronika ir tik sarežģīta automašīnas sastāvdaļa, ka par to atbild speciālists – auto elektriķis, kurš katrā sevi cienošā pilna servisa autocentrā būs atrodams!

Kondicionieru remonts un uzpilde

Mūsdienu automasīna bez kondicioniera vairs nav iedomājama, tāpēc tā iziešana no ierindas ir acumirklī pamanāma un sajūtama sevišķi karstā dienā. Kondicionieris aukstumu ģenerē pateicoties speciālam šķidumam – saldēšānas aģentam, kuru ik pa laikam ir jāuzpilda. Ja dodoties uz pilna servisa autocentru, jūti, ka kondicionieris nesaldē kā agrāk, vaicā pēc tā uzpildes!

Foto: Shutterstock.com

Nestandarta operācijas

Par nestandarta operācijām nosacīti var saukt tās, kuras parasti jādodas veikt specializētās auto darbnīcās, jo prasa kvalificētus speciālistus un aprīkojumu. Ja pilna servisa autocentrs piedāvā arī šādus darbus, tad tā pakalpojumu klāstu var saukt par patiešām plašu. Daži no tiem ir:

  • turbokompresoru remonts
  • dzinēja remonts
  • ātrumkārbas remonts
  • gāzes iekārtas uzstādīšana un remonts

Tieši šādu pakalpojumu klāstu parastie autocentri nepiedāvā un tie ir iemesls, kāpēc jādodas uz vairākiem specializētiem servisiem, kas aizņem tik daudz laika. Ja spēj atrast autocentru, kurš šos sniedz, pavisam noteikti esi pilna servisa autocentrā!

Pilna servisa autocentrs, kurš ir viens no lielākajiem Baltijā

Viens no lielākajiem pilna servisa autocentriem ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā ir BRC Autocentrs, kurš saviem klientiem nodrošina pilnu auto apkopju un remontdarbu paketi. BRC Autocentrs tāpat piedāvā plašu mazlietotu un lietotu auto klāstu, līzingu un līdz pat 2 gadu garantiju lietotiem auto! Ienāc BRC Autocentrs mājaslapā un uzzini vairāk!

TOP Komentāri

avatar