Rīga ZOO aicina uz pavasarīgu Brīvdienu ekspedīciju

Kad saulīte kāpj pāri Žirafu mājai un pār zooloģisko dārzu pārveļas skanīgas Japānas dzērvju dueta dziesmas, tad jau pavasaris teju klāt. Un tā kā strauji tuvojas skolēnu brīvdienu nedēļa, aicinām ikvienu mazu un lielu interesentu uz saulītes apmīļotu Brīvdienu ekspedīciju Rīgas Zooloģiskajā dārzā!

Tā sāksies 9. martā un ilgs līdz 17. martam ieskaitot. Nāc uz zoodārzu, kasē saņem bezmaksas Brīvdienu ekspedīcijas ceļvedi un dodies iepazīt neparastākos dārza iemītniekus. Kāds no tiem var izdzīvot, ja vides temperatūra svārstās 80 grādu amplitūdā, cits dabā ir varen bīstams, trešajam kakls cilvēka augumā, bet vēl kādam… to izpētīsiet pētnieciskā ceļojuma laikā.

Savukārt Brīvdienu ekspedīcijas noslēdzošajās dienās, 16. un 17. martā aicinām piedalīties arī roņiem veltītā pasākumā, ko rīkojam sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un apģērbu apdrukas darbnīcu “TingPrint”. Ap plkst. 11.00 paredzēta abu pelēko roņu Puikas un Kristas barošana roņu rezidencē netālu no ieejas, savukārt Abinieku zālē no plkst. 12.00 līdz 15.00 griezīsies darbnīcas “TingPrint” sietspiedes karuselis, ļaujot zooloģiskā dārza apmeklētājiem bez papildu maksas sietpiedes tehnikā apdrukāt audumu. Atliek vien paņemt līdz savu iemīļoto T-kreklu vai kādu auduma somu. Auduma somas un kreklus gan bērniem, gan pieaugušajiem varēs iegādāties arī pasākuma norises vietā Rīga ZOO Abinieku zālē. Savukārt izprast, kā rīkoties pludmalē sastopot šādu dzīvnieku, palīdzēs Dabas aizsardzības pārvaldes gādātie interaktīvie ekrāni. Tādejādi, apvienojot lietderīgo ar patīkamo, darbnīcā apdarinātais apģērbs vai soma tā lietotājam un arī apkārtējiem atgādinās par pareizām darbībām, satiekot jūras krastā roņu mazuļus.

Kā zināms, Latvijas piekrastē teju ik gadu nonāk mazi, balti roņu mazuļi. Daļa no tiem ir savainoti, kam par iemeslu mēdz būt liedagā nepieskatīti suņi. Savainotus ronēnus Dabas aizsardzības pārvaldes inspektori nogādā Rīgas Zooloģiskajā dārzā rehabilitācijai. Iedzīvotājus, pamanot pludmalē roņu mazuļus, aicinām netuvoties tiem, lai netraucētu, un informēt DAP. Savukārt Rīga ZOO nogādāto ronīšu rehabilitāciju un šeit pastāvīgi mītošo pāri Puiku un Kristu jau vairāk nekā 10 gadus atbalsta Ventspils pilsēta.

Pavasara vēstītāji Zoodārzā

Dienai kļūstot garākai un arī saulei smaidot biežāk, daudzi Rīgas zoodārza iemītnieki kļūst aktīvāki. Itin bieži apmeklētāji var saklausīt Japānas dzērvju divbalsīgi izpildītās pavasara dziesmas. Daudz biežāk sarunājas balto pūču pāris. Savukārt turpat blakus voljērā, knābjus gaisā izslējuši, spārnus plivina un jautri grudzina jūraskraukļi. Sildošos saules starus izbauda gan kazuāri, gan arī huzārpērtiķi un krēpjvilki. Par mēreni silto laiku priecājas arī nupat sešu gadu jubileju nosvinējušais Amūras tīģeris Augusts, kurš gan pie skatu laukuma nāk apciemot apmeklētājus, gan arī omulīgi gulšņā uz augstās platformas aploka vidū. Turpretī ronis Puika itin regulāri “iešļūc” savas sirdsdāmas Kristas pārvaldītajā baseinā.

Gan apmeklētāju, gan arī zoodārza iemītnieku priecīgo noskaņojumu papildina vietējo zīlīšu un zvirbuļu čalošana. Un tā kļūs arvien skaļāka un daudzveidīgāka, jo putnu korim piepulcēsies jauni dziedoņi.

Rīgas Zooloģiskais dārzs vēl strādā ziemas režīmā – kases atvērtas no plkst. 10.00 līdz 16.00, bet klejot pa dārza takām var līdz 17.00. Atgādinām, ka no plkst. 14.00 darbojas pēcpusdienas biļete, tādēļ Brīvdienu ekspedīcijā var doties lētāk. Vairāk info skaties www.rigazoo.lv

Laipni aicināti ciemos Brīvdienu ekspedīcijā! Sagaidīsim pavasari un kopā priecāsimies par to!

TOP Komentāri

avatar