Valsts prezidents apliecina Latvijas gatavību 2024. gadā uzņemt Vācijas kaujas lidmašīnu rotāciju Lielvārdē

26. septembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas aizsardzības ministru Borisu Pistoriusu (Boris Pistorius), lai pārrunātu līdzšinējo Vācijas iesaisti reģiona drošībā, kā arī potenciālos hibrīdapdraudējuma riskus uz NATO teritorijas robežas.

Tikšanās laikā Valsts prezidents izteica pateicību par Vācijas iesaisti Baltijas reģiona drošībā un plāniem palielināt bruņoto spēku skaitu, tostarp apliecināja Latvijas gatavību 2024. gadā uzņemt Vācijas kaujas lidmašīnu rotāciju Lielvārdē.

“Vācija ir neaizstājama eiroatlantiskās drošības dalībniece un es augsti novērtēju Vācijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošībā. Vēlos pateikties par Vācijas bruņoto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un plāniem palielināt savu karaspēku,” uzsvēra Valsts prezidents E. Rinkēvičs.

Sarunā puses pārrunāja arī hibrīduzbrukumu potenciālu uz Latvijas robežas no Baltkrievijas. E. Rinkēvičs pauda nostāju, ka Latvija ir gatava veikt visus nepieciešamos pasākumus, tostarp slēgt robežu ar Baltkrieviju un Krieviju, īpaši masveida migrantu pieplūduma gadījumos.

Foto: Valsts prezidenta kanceleja (I.Znotiņš)

Video: Valsts prezidenta kanceleja (G.Bergmanis)

TOP Komentāri

avatar