Lieldienu vainags no šokolādes bezē ligzdiņām

Lieldienu galda klasika, protams, ir krāsotas olas, taču šiem pavasara svētkiem piestāv prieks un līksmība, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina mazliet parotaļāties, sarūpējot svētku galdam netradicionālākus ēdienus. Nokrāso visus olu baltumus, ne tikai to čaumalas.

 Lieldienu vainags no šokolādes bezē ligzdiņām

Sastāvdaļas

Bezē pagatavošanai

5 olas baltumi

250 g cukura

šķipsniņa sāls

1,5 ēdamk. kakao pulvera

1 ēdamk. citrona sulas vai ābolu/vīnogu etiķa

1 ēdamk. kukurūzas vai kartupeļu cietes

Krēmam

150 g maskarpones siera

50 g melnās šokolādes

50 g saldā krējuma

150 g grieķu jogurta vai cita jogurta bez piedevām

šķipsniņa sāls

šokolādes oliņas rotāšanai

Pagatavošana

  1. Uz cepamā papīra ar zīmuli uzzīmē apli aptuveni 20 cm diametrā. Apgriez cepamo papīru otrādi, lai aplis ir redzams no otras puses, bet nesaskartos ar bezē masu vainaga veidošanas procesā.

  2. Saputo olas baltumus ar šķipsniņu sāls līdz mīkstām putām, tad pakāpeniski pievieno cukuru (pa 1 ēdamk.) un puto līdz stingrām putām (aptuveni 5 min).

  3. Pievieno kakao, nedaudz saputo (dažas sekundes), tad pievieno citrona sulu un etiķi, beigās pieliec cieti. Puto vēl dažas sekundes, līdz citrona sula un ciete ir iemaisījusies masā.

  4. Pārliec bezē masu konditorejas maisā. Uz cepamā papīra pa apli apkārt izgrieztajam diametram cieši blakus otrai veido nelielas bezē ligzdiņas tā, lai tās savstarpēji saskartos ar malām. Ja neizmanto konditorejas maisu, var izlikt “ligzdiņas” ar ēdamkarotes palīdzību, liekot masu uz papīra un ar karotes mugurējo daļu veidojot nelielu iedobumu katras ligzdiņas centrā.

  5. Cep sakarsētā cepeškrāsnī (100-120 C grādos) 2 stundas. Atdzesē cepeškrāsnī.

  6. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi ar saldo krējumu, sajauc līdz viendabīgai masai un liec ledusskapī atdzesēties.

  7. Saputo maskarpones sieru ar šokolādes-saldā krējuma maisījumu, pievieno šķipsniņu sāls. Beigās pievieno jogurtu un dažas sekundes saputo visu kopā.

  8. Pārliec pildījumu konditorejas maisā un sapildi katru “ligzdiņu” ar krēmu. Liec ledusskapī nedaudz ievilkties.

  9. Rotā ar šokolādes olām un pasniedz.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar