Dārziņos atvērta kāpšanas sporta zāle

Sākumā fantāzija, tad sapņi un nu jau WolfHous kāpšanas zāle, kas Vilku ģimenei ir hobijs, aizraušanās un darbs vienlaikus. Sapņot sākām pirms desmit gadiem par šo zāli, kad palēnām idejas apauga ar mērķtiecīgu darbu un neatlaidīgu aizraušanos, kas vainagojās ar ģimenes un radu ievilkšanu kāpšanas sportā. Esam visu dzīvē pakārtojuši šim sporta veidam un pirms diviem gadiem nolēmām realizēt ideju par kāpšanas sienas uzbūvi dārzā. Sākotnēji plānojām radīt kautko tādu, lai būtu interesanti saviem bērniem un atrastos kāds izaicinājums pašiem, bet radot pašu rokām šo sapni, aizvien vairāk un vairāk par to interesējās citi un iedvesmoja neatkāpties no fantāzijas par lielāko kāpšanas zāli Baltijā un noteikti par vienu no lielākajām zālēm Eiropā, kas tapusi dārzā.

Santa (sieva) grāmatas autore un trenere kāpšanas sportā piemin, ka sadrabība un harmonija ģimenes starpā deva iedvesmu un pārliecību, ka mums tas var būt pa spēkiem. Bērni, kas daudziem liek pārplānot dzīves gaitas un sakārtot mērķus sistemātiskāk, izslēdzot no ikdienas lietām tādu kā vārdu “Spontāni lēmumi” mūs jau no paša sākuma nebiedēja un abas ēkas, ko esam uzbūvējuši pašu rokām ir visu Vilku ģimenes nopelns, jo dēls Edvards (4.gadi) ir palīdzējis slīpēt un zāģēt, kā arī pienest un pieturēt. Meita Marta (2. gadi) vienmēr pacietīgi ļāva strādāt un atbalstīja darbos.

Kaspars (vīrs) pēc izglītības ir fizioterapeits un treneris, bet pēdējos gadus ir atradis vēlvienu hobiju- radīt un būvēt lietas, kas citiem vienlaikus noder kā brīvā laika pavadīšana vai profesionāli pilnveidot savas zināšanas, un runa iet par kāpšanas sienu būvi. Nu jau sienas nevaru saskaitīt, bet kopā varētu būt virs 10 un šis varētu būt iemesls kapēc vēlējos radīt arī sev kāpšanas zāli, jo patstāvīgi sienas būvēju ārzemēs un radot katru nākamo tev rodas aizvien jaunas un jaunas idejas. Kā jau minēju, ka esmu fizioterapeits, tad šī ir lieliska iespēja apvnienot darbu kā treneris un fizioterapeits, jo mūsdienās redzu, ka sports jeb aktīvas darbības jaunai paaudzei ir aizvien vairāk nepieciešamas. Kāpšanas sportā var pilnveidot ķermeni un attīstīt funkcionālās īpašības, kas noder dažādos vecuma posmos. Lieliski tas piemērots bērna attīstības ciklam, kur katrai kustībai ir pamatots piemērs iktdienas dzīvei. Kā viens no piemēriem ir motorika un izjušanas sajūtas, kas nodrošina saikni starp pirkstu galiem un smadzeņu darbību, jo kāpšanas sportā bērniem ir daudz jādomā un izdomājot sev piemērotāko ceļu tev nākas viņu kāpt un izjust katru no aizķerēm. Tajā brīdī atkal jāpieņem jauni lēmumi.

Santa- santosa@inbox.lv , 28322703

Kaspars- vilcinjsh3@inbox.lv , 28799205

Video: Inga Nestere

TOP Komentāri

avatar