Latvijas un Austrijas prezidenti nosoda Krievijas pretlikumīgi rīkotos “referendumus” Ukrainas teritorijā

30. septembrī Valsts prezidents Egils Levits darba vizītes laikā Vīnē tikās ar Austrijas Federālo prezidentu V. E. Aleksandru van der Bellenu (H. E. Mr Alexander Van der Bellen), īpaši pārrunājot jautājumus saistībā ar Krievijas izraisīto karu un pretlikumīgi rīkotajiem “referendumiem” Ukrainas teritorijā.

“Latvija stingri nosoda Krievijas pretlikumīgi rīkotos “referendumus” okupētajos Ukrainas apgabalos par to iekļaušanu Krievijas Federācijā un neatzīst to rezultātus. Ukrainas teritorija ir tāda, kāda tā ir starptautiski atzītajās robežās,” uzsvēra Valsts prezidents.

Tāpat Valsts prezidents norādīja, ka Krievijas uzsāktais karš ir ideoloģisks, un tas demonstrē Krievijas imperiālistiskās un koloniālās ambīcijas.

Abi prezidenti pārrunāja nepieciešamību turpināt sniegt visa veida atbalstu Ukrainai, īpaši atzīmējot bēgļu uzņemšanu un izglītības nodrošināšanu ukraiņu bērniem.

E. Levits atzīmēja, ka Latvija augsti novērtē Austrijas sadarbību ar NATO, īpaši dalību starptautiskajās misijās.

Abi prezidenti akcentēja NATO atturēšanas un aizsardzības politikas nozīmi, jo Krievijas militārā agresija pret Ukrainu nav tikai reģionālās drošības jautājums, bet gan apdraud globālo drošību un stabilitāti.

Latvijas un Austrijas prezidenti sarunā uzsvēra lieliskās divpusējās attiecības, sadarbību Eiropas Savienībā un veiksmīgo kopdarbu dažādos ekonomiku veicinošos projektos, īpaši izceļot Rail Baltica.

Foto & Video: president.lv

TOP Komentāri

avatar