Rihards Kols Telavivā: terors un vardarbība nevar uzvarēt

“Kopā ar kolēģiem no Igaunijas un Lietuvas parlamenta esam šeit, Telavivā, pirmkārt, lai solidarizētos ar Izraēlu pēc tiem bezprecedenta teroristu uzbrukumiem, ko Izraēla piedzīvo kopš 7.oktobra. Terors un vardarbība nevar uzvarēt, un tas nenotiks – “Hamas” ir jāaptur. Pret teroristiskām organizācijām un režīmiem ir jāvēršas ar visu iespējamo bardzību,” pirmdien, 16.oktobrī, uzsvēra Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

Baltijas valstu parlamenta Ārlietu komisiju priekšsēdētāju vizītes laikā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Izraēlas Kneseta Ārlietu komisiju priekšsēdētāji parakstīja kopīgu paziņojumu, kurā viennozīmīgi nosoda “Hamas” barbariskos un necilvēcīgos terorisma aktus, ko tā veikusi pret Izraēlu un tās pilsoņiem, un apliecina Izraēlas likumīgās tiesības aizstāvēt savu tautu un pilsoņus no vardarbīgiem terora aktiem. 

Ārlietu komisiju vadītāji aicina starptautisko sabiedrību dot skaidrus signālus Irānai, Sīrijai un Libānai, kā arī organizācijām reģionā neiesaistīties karadarbībā, informē R.Kols. Starptautiskā sabiedrība aicināta rīkoties koordinēti un ar stingrām sankcijām turpināt Irānas izolāciju, savukārt līdzīgi domājošās valstis mudinātas atzīt Irānas Revolucionārās gvardes korpusu par teroristisku organizāciju.

Parlamentārieši pauž pārliecību, ka Irāna rada nopietnu globālu apdraudējumu un ir tieši finansējusi un atbalstījusi lielu daļu pret Izraēlu veiktās vardarbības. Tāpat paziņojumā pausts satraukums par Irānas un Krievijas pieaugošo sadarbību, tostarp īstenojot karadarbību Ukrainā, kā arī paustas bažas par Irānas kodolprogrammu. Starptautiskā sabiedrība lūgta steidzami vienoties apņēmīgos un saskaņotos centienos novērst šos pieaugošos draudus.

Ārlietu komisiju priekšsēdētāji ir apņēmušies stiprināt sadarbību starp Baltijas valstīm un Izraēlu, tostarp parlamentārā līmenī, panākt Izraēlas un tās kaimiņvalstu mierīgu līdzāspastāvēšanu un aicina visu starptautisko sabiedrību iestāties par visaptverošu mieru. 

R.Kols informēja, ka vizītes ietvaros Baltijas valstu parlamentu Ārlietu komisiju vadītājiem plānotas tikšanās arī ar Izraēlas Kneseta spīkeru un ārlietu ministru, kā arī Izraēlas rietumdaļas apmeklējums.

Saeimas Preses dienests

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar