Krustpils novadā jau tradicionāli notiks Latviešu leģionāru atceres pasākums

Svētdienas rītā ir organizēts autobuss, lai dotos uz Rīgu, kur Doma baznīcā plkst. 10.00 notiks dievkalpojums. Pēc tā plkst. 11.00 – svinīgā ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. Pēc atgriešanās no Rīgas plkst. 16.00 visi aicināti nolikt ziedus pie pieminekļa „Kritušajiem par Tēviju” pie Krustpils pils, pēc tam plkst. 16.30 Krustpils pilī būs skatāma izstāde „Zilais lakatiņš”, savukārt plkst. 18.00 sāksies svinīgais pasākums Sūnu pamatskolā.

Krustpils novada pašvaldības organizēto Latviešu leģionāru atceres pasākumu plāno apmeklēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis, Nacionālās apvienības „Visu Latvijai”- „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, Saeimas deputāte Janīna Kursīte – Pakule, kā arī Trīszvaigžņu ordeņa kavalieris, bijušais politieslodzītais Bruno Javoišs un citi.

Savu līdzdalību pasākumā apstiprinājuši Igaunijas Nacionāli konservatīvās Tautas partijas un biedrības „Lietuvas Jaunatnes līga” pārstāvji. Svinīgajā pasākumā Lāčplēša biedrībā tiks uzņemti četri biedri, kas iedibinājuši Latviešu leģiona atceres pasākumu Krustpils novadā: Spodris Bērziņš, Mārtiņš Lazdāns, Edīte Ortveina un Vilnis Ozoliņš.

Pasākuma programma:

Svētdiena, 16. marts

7.00 – Izbraukšana no Jēkabpils, Vecpilsētas laukuma

7.05 – Līdzbraucēju uzņemšana pie veikala „Supernetto” Rīgas ielā

7.10 – Līdzbraucēju uzņemšana pie Krustpils pils

10.00 – Dievkalpojums Doma baznīcā

11.00 – Svinīgā ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa

12.00 – Atgriešanās pie autobusa stāvvietas Krastmalā

16.00 – Svinīgā ziedu nolikšana pie pieminekļa „Kritušajiem par Tēviju” pie Krustpils pils

16.30 – Izstāde „Zilais lakatiņš” Krustpils pilī

18.00 – Svinīgais pasākums Krustpils novada Sūnu pamatskolā

 

Ikviens aicināts piedalīties!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar