Katram septītajam auto ziemas sezonai neatbilstošas riepas

Pirmajās divās bezmaksas auto pārbaudes dienās, ko organizē Drošas braukšanas Skola sadarbībā ar Circle K degvielas uzpildes stacijām, apskatītas teju 100 automašīnas, vidējais autoparka vecums – 15 gadi.  Lielākā daļa auto īpašnieki jau bija veikuši riepu maiņu vai brauc ar vissezonas riepām, tomēr satraucoši, ka daļa no tām bija neatbilstošas, lai droši pārvietotos ziemā.

“Ziemas vai vissezonas riepas bija 93% rīdzinieku un 60% jelgavnieku. Jelgavā, no akcijas laikā pārbaudītajiem auto, teju katram septītajam (15%) riepu protektora nodilums bija zem atļautajiem 4 mm. Jāņem vērā, ka šobrīd paliek arvien aukstāks un neizbēgami sagaidāma arī snigšana – pie zemas gaisa temperatūras ziemā un sniega segas uz ceļa braucamās daļas arī riepas ar minimālo atļauto protektora dziļumu nav drošas. Un tas nozīmē, ka nedrošas riepas ir vēl lielākam skaitam automašīnu,” novērojumos dalās Jānis Vanks, Drošas braukšanas skolas direktors.

Autovadītājiem liela interese bija arī par akumulatoru pārbaudi, un tikai mazāk par 10% pārbaudīto akumulatoru bija ar zemākiem rādītājiem, nekā nepieciešams, lai būtu droši, ka aukstā ziemas rītā auto varēs mierīgi iedarbināt. Līdzšinējie siltie laikapstākļi ietekmējuši to, ka ziemas loga šķidrumu vēl nebija nomainījusi teju puse akcijas apmeklētāju Rīgā un 60% autobraucējiem Jelgavā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar