Amanda Lapa izdod jaunu dziesmu “Sakari”

Jauno dziesmu “Sakari” klajā laidusi grupas “Piparmētra” dalībniece, mūziķe Amanda Lapa. Singlam tapis arī īpatnējs videoklips, kur redzama pati Amanda.

Dziesma radās pagājušā gada 11.aprīlī, 02:33 naktī, kad Amanda pēc garām un jaukām, vienlīdz mulsinošām sarunām ar tuvu draugu, iedvesmojās dziesmas radīšanai.

“Apsēdos pie klavierēm, ko parasti daru reti, jo mans pamatinstruments ir ģitāra un bungas. Automātiski liku akordus, vienlaikus dziedot melodiju. Kas pirmais nāca laukā, to arī atstāju un nepārtaisīju. Pagaidu vārdu vietā biju iedziedājusi vienu mazu tekstu no viņa rakstītās ziņas: “Tu gaidi mani naktī, kad zvaigznes pāri krīt. Es gaidu Tevi naktī, kad vēlos pateikt labrīt.” Tajā mirklī nojautu, ka mūsu sarakstēs rodas īpatnēja atmosfēra, ko sākumā nevarēju saprast – kas tas ir, ko tas nozīmē, vai arī es izliekos, ka nesaprotu? – atklāj Amanda.

“Dziesmas ieraksts tika veikts sadarbojoties ar grupas “Sub Scriptum” dalībniekiem Alvi Kozulu (elektriskā ģitāra) un Kristeru Rudzīti (lirika). Jau ilgāku laiku sadarbojoties ar Kristeru, zināju, ka viņš spēs atrast īstos dzejas vārdus manām sajūtām. Dziesmas vārdi tiek salīdzināti ar nokārušos datora programmu. Tā uzkārās, esmu trāpījusi “errorā” un nesaprotu ko ar to darīt – gaidīt, restartēt vai izslēgt? Atzīšos, ka šī ir viena no manām visneordinārākajām dziesmām, kurai klasiski pat nav piedziedājuma “, stāsta Amanda.

Dziesmas aranžija ir emocijām bagāta, ko Amanda pati arī ir izveidojusi. Dziesmas ieraksts tika veikts Amandas ģimenes lauku mājas studijā, Bozovā. Ierakstā piedalījās Arnis Slobožaņins (bass), Jana Dudare (vokāli) un Amanda Lapa (balss, bungas, taustiņi). Dziesmu miksēja Armands Treilihs.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar