Ineta Rudzīte laiž klajā albumu ar komponista Gunāra Freidenfelda dziesmām

Par godu komponista Gunāra Freidenfelda 80 gadu jubilejai, kas tiek atzīmēta 29. septembrī, dziedātāja Ineta Rudzīte laiž klajā albumu “Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?”, kura dziesmu mūzikas autors ir jubilārs. Albumā iekļautas 14 dziesmas, no kurām jau trīs singli nokļuvuši pie klausītājiem agrāk. 2022. gada pavasarī paredzēti arī koncerti Latvijas reģionos, lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar mākslinieku veikumu. Visas albumā iekļautās dziesmas ir iespējams noklausīties mūzikas straumēšanas vietnē Spotify un vietnē YouTube.

Albumā “Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?” iekļautas Gunāra Freidenfelda komponētās dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem – Alfreda Krūkļa, Ārijas Elksnes, Dainas Avotiņas, Austras Skujiņas u.c. – katra atšķirīga ar savu īpašo autora rokrakstu un balsi. Tās ir dziesmas par mūžīgo mīlestības tēmu, atmiņu nezūdamību un nozīmīgumu katra cilvēka dzīvē, par dzīves pilnasinīgo ritējumu un neizbēgamo plūdumu, laiku un cilvēku tajā. 

Gunārs Freidenfelds par albumu tapšanu stāsta: „Tas tapa diezgan straujā tempā. Pārlapojot melodiju uzmetumus un piefiksētās dzejas rindas, visu to kopā ar solisti pārklausoties un pārlasot, mums nostiprinājās pārliecība, ka iecerei par 3 – 4 dziesmām jāpārtop  pilnvērtīgā dziesmu albumā. Un uz tā paša iedvesmas viļņa radās arī vairākas pavisam jaunas melodijas, kas sadarbībā ar jauniem vārdu autoriem pārvērtās par dziesmām. Darba tempu veicināja arī solistes sapratne, mērķtiecība un, protams, lieliskā mūziķu komanda.”

Ilgi lolotā dziedātājas Inetas Rudzītes iedziedātā albuma nosaukums ir “Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?”, kas ir zīmīgi, jo ietver sevī pieredzi, piedzīvoto, soļus, ko katru dienu sper cilvēks, kļūdas un veiksmes, laimes un laimītes, kas noved līdz saprašanai par mīlestību un tās pieņemšanai. “Katrs albums nozīmē jaunu posmu manā dzīvē. Dziesmās esmu ielikusi visu savu būtību, dvēseles dziļumu un izstāstījusi savas sajūtas, prieka un laimes mirkļus, kā arī skumjas, kas ir dzīves neizbēgama sastāvdaļa. Esmu pateicīga komponistam Gunāram Freidenfeldam par uzticēšanos, par sirsnību un lielo paļaušanos, ļaujot man dziesmās izstāstīt savu stāstu,” saka Ineta Rudzīte. 

Līdz šim klausītājiem jau bijusi iespēja noklausīties trīs singlus no jaunā albuma – „Sapņojot”, „Jāņuzāles” un „Puķu kalendārs”. Mākslinieki albumu piesaka ar Alfreda Krūkļa vārdiem dziesmā “Gājputnu laiks”, kas jau ir startējusi LTV1 raidījumā “Latvijas Sirdsdziesma” un kuras pirmatskaņojumu trešdien, 29. septembrī, Gunāra Freidenfelda jubilejā, būs iespēja dzirdēt Latvijas Radio2 īpašā māksliniekam veltītā koncertā. Dziesmas “Gājputnu laiks” ieraksts tapis ar organizācijas LaIPA atbalstu. Albumā iekļauto dziesmu komponēšanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds. 

Dziesmu aranžējumus veidojis Inetas ilggadējs skatuves partneris  Ēriks Upenieks, piesaistot mūziķus: taustiņinstrumentālistu Juri Kristonu, trompetistu Oskaru Ozoliņu, saksofonistu Raivo Stašānu, bundzinieku Miķeli Vīti, akordeonistu Kasparu Gulbis. Fona vokālu iedziedājusi Inetas meita Elza Marija Rudzīte un vokālā grupa “TirkizBand” no Jelgavas, iekrāsojot dziesmu aranžējumu. 

Albuma grafisko attēlojumu veidojis pieredzējušais dizaineris Guntars Ošenieks – veidojot to  no pikseļiem, kas ir sava veida kodi, kas ielikti mums katram. 

Līdz šim dziedātāja Ineta Rudzīte laidusi klajā četrus studijas albumus: “Starp rīta zvaigznēm” (kopā ar Adrianu Kukuvasu), “Baltais zieds”, “Manā varā” (Jāņa Lūsēna mūzika), “Tā diena” (dueti ar Ainaru Bumbieri).

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar