“Fazer Latvija” investē 3,8 miljonus eiro​ jaunas tostermaižu produkcijas ražošanas līnijas attīstībā

Uzņēmums “Fazer Latvija” ir viens no Latvijas maizes tirgus līderiem un strādā ar diviem zīmoliem – “Fazer” un “Druva”. Uzņēmums investējis 3,8 miljonus eiro jaunas tostermaižu produkcijas ražošanas līnijas attīstībā, kas palielinās ražošanas jaudu par 30%, tādējādi nodrošinot pircējus ar jau pieprasītiem un jauniem produktiem ar pievienoto vērtību.

“Tirgū ir novērojams pieprasījums pēc produktiem, kas ne vien garšo labi, bet ir kvalitatīvi un ar pievienoto vērtību. Saskaņā ar globālās informācijas un mērījumu kompānijas “Nielsen” datiem, tostermaizes segments pēdējos gados ir kļuvis par vienu no pieprasītākajiem Latvijā un tās patēriņš pēdējo 2 gadu laikā ir pieaudzis par 12%*. Tādēļ, sekojot līdzi pircēju paradumu maiņai un izmaiņām maizes produktu kategorijā, “Fazer Latvija”, kā viens no vadošajiem Latvijas maizes tirgus dalībniekiem, kas dominē tostermaizes tirgus segmentā un aktīvi seko līdzi patērētāju tendencēm, regulāri pilnveido produktus un ražošanas procesus, ir aprīkojis “Fazer” ražotni Ogrē ar modernu tostermaižu ražošanas līniju, lai patērētājam spētu piedāvāt labāko no tā, ko maize var mums sniegt,” atklāj Anne Mere “Fazer Bakery Baltic” vadītāja.

“”Fazer Latvija” ceptuvē Ogrē dienā tiek saražotas ap 21 tonnu dažādu tostermaizes vienību un mūsu ceptā tostermaize tiek piedāvāta pircējiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā. Jaunā tostermaižu produkcijas līnija ne tikai palielinās esošo ražošanas jaudu par 30%, bet arī sniegs iespēju paplašināt jau esošo sortimentu, sekojot līdzi augošajam pieprasījumam pēc tostermaizes pircēju vidū, kā arī samazinās CO₂ izmešu daudzumu uz saražoto produkcijas apjomu,” stāsta “Fazer Latvija” ražošanas vadītājs Kalvis Fjodorovs.

“Aktīvi sekojam līdzi patērētāju tendencēm, kur popularitāte turpina pieaugt tieši mūsdienīgiem kviešu maizes formātiem, kā polārmaizēm, tortiljām un tostermaizei. Arvien biežāk tie pircēji, kas agrāk bija iecienījuši baltmaizi, tagad iegādājas tostermaizi. “Fazer Latvija” ceptuvē ik dienas tiek cepti 21 dažādi tostermaizes veidi un uzņēmums piedāvā plašāko tostermaižu klāstu pircējiem un rūpējas par to, lai mūsu piedāvātie produkti ir ar papildus pievienoto vērtību. Pircēji ir iecienījuši tādas “Fazer” zīmola tostermaižu veidus kā “Gardā” Mini tostermaizi, Sēklu bagātīgo tostermaizi un Kefīra vērtīgo tostermaizi. Tāpat, pircēji ir iemīļojuši arī mūsu vietējo zīmolu “Druva”, kam šogad aprit jau 76 gadi. Jau visiem labi zināmajai klasiskajai “Druva” tostermaizei šogad sortimentā pievienojas “Druva” Sēklu tostermaize un Kliju tostermaize,” stāsta Anne Mere “Fazer Bakery Baltic” vadītāja.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar