AS “Tīrīga” aicina pārslēgt līgumus ar jauno atkritumu apsaimniekotāju

Saskaņā ar Rīgas pašvaldības privātās-publiskās partnerības sadarbības nosacījumiem no 15.jūlija tiek uzsākta klientu līgumu pārslēgšana ar jauno sadzīves atkritumu apsaimniekotāju AS “Tīrīga”. Turpmāk Rīgā visiem iedzīvotājiem būs viens atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs AS “Tīrīga”, kas no 2019. gada 15. septembra nodrošinās vienotu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu un vienādus nosacījumus visiem Rīgas iedzīvotājiem.

Guntars Levics, AS “Tīrīga” valdes priekšsēdētājs: “No šodienas uzsākam Rīgas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas modernizācijas projekta aktīvo fāzi, aicinot iedzīvotājus savlaicīgi pārslēgt klientu  līgumus, lai jau no septembra nodrošinātu pakalpojumus jaunā kvalitātē. Publiskās-privātās partnerības ietvaros “Tīrīga” nodrošinās visiem iedzīvotājiem vienādus nosacījumus, vienādas iespējas un vienotu, skaidri saprotamu pakalpojuma cenu. Neatsverams ieguvums gan iedzīvotājiem, gan pilsētvidei kopumā būs mūsdienīga un pārdomāta atkritumu šķirošanas iespēja, ko tuvākā gada laikā plānots attīstīt un padarīt iedzīvotājiem ērtāku un pieejamāku.”

Sākot ar š. g. 15. jūliju, līgumu par atkritumu apsaimniekošanu jāpārslēdz visiem Rīgas iedzīvotajiem – gan fiziskām, gan juridiskām personām.

  • Privātmāju iedzīvotājiem pašiem jāpārslēdz sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumi ar jauno pakalpojumu sniedzēju. To ir iespējams izdarīt gan digitāli e-pakalpojumu vidē mājas lapā tiriga.lv, gan klātienē klientu apkalpošanas centros, kā arī piesakot līguma pārslēgšanu pa telefonu, e-pastā vai ar “Latvijas pasta” starpniecību.
  • Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem līgumus pārslēdz namu apsaimniekotājs, kas pēc tam par to informē dzīvokļu vai cita veida īpašumu īpašniekus un piestāda rēķinu par atkritumu apsaimniekošanu.
  • Juridisko personu līgumu pārslēgšanu nodrošina īpašuma apsaimniekotājs vai pats īpašnieks, ja tiek apsaimniekota privāta teritorija vai īpašums.

Līgums par atkritumu apsaimniekošanu ir jāpārslēdz par visiem īpašumiem, kur tiek radīti atkritumi, tostarp par īpašumiem, kuros iedzīvotāji dzīvo neregulāri vai uzturas reti, piemēram, vasarnīcas, garāžas u. c.

Līgumu pārslēgšana ar jauno atkritumu apsaimniekotāju “Tīrīga” ir iespējama gan digitāli, izmantojot e-pakalpojumus www.tiriga.lv, gan klātienē “Tīrīga” klientu apkalpošanas centros:

  • Pepsi Bowling Sporta un atpūtas centrā, Uzvaras bulvārī 10
  • Brīvības ielā 49/53

Lai nodrošinātu nepārtrauktu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, “Tīrīga” aicina visus līgumus pārslēgt līdz 2019.gada 15. septembrim, kad uzņēmums uzsāks sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanu. Līdzšinējie atkritumu apsaimniekošanas līgumi pēc 15. septembra vairs nebūs spēkā esoši.

AS “Tīrīga” publiskais partneris ir “Getliņi EKO”, kas nodrošina publiskās-privātās partnerības projekta uzraudzību un vietas atkritumu laukumu izveidei. Savukārt privātais partneris ir SIA “CREB Rīga”, ko dalībai publiskās-privātās partnerības konkursā izveidojuši divi vides pakalpojumu sniedzēji – SIA “Clean R” un SIA “Eco Baltia vide”. SIA “Clean R” un SIA “Eco Baltia vide” nodrošinās pakalpojuma sniegšanu iedzīvotājiem.

 

Foto: ilustratīvs (pexels.com)

TOP Komentāri

avatar