10 aizraujoši seriāli garajām svētku brīvdienām

Ziemas straumēšanas sezonai esam pietuvojušies gana “apbružāti” – diezgan liela daļa gadu laikā iemīļotu seriālu pavisam nesen ir noslēgušies (HBO hiti “Succession”, “Barry”) vai diemžēl atcelti pavisam (te visvairāk izceļas “Netflix” ar “Shadow & Bone”). Diezgan pamatīgi nozari ietekmēja arī Holivudas scenāristu un aktieru streiks – līdz nākamajām “Stranger Things” (“Netflix”) un “The Last of Us” (HBO) sezonām nu jāgaida vēl ilgāk, nekā bija paredzēts. Bet vai tas nozīmē, ka mums vairs nav, ko skatīties? Nebūt ne – “Samsung” sadarbībā ar “Kino Kults” piedāvā iepazīties ar lielāko, karstāko un vienkārši interesantāko straumēšanas jaunumu sarakstu, kur ikviens sev atradīs ko sirdij tīkamu!

The Crown” 6. un noslēdzošā sezona (jau pieejams)

Neticami, bet kopā ar daudzajām pēdējo laiku izmaiņām britu karaļnama dzīvē esam sagaidījuši arī “Netflix” platformas flagmaņa, seriāla “The Crown” noslēgumu – seriāla sestā sezona kļūs par tā pēdējo, novedot šo daļēji patieso un mazliet piefantazēto britu karaļnama sāgu līdz tās pašreizējam stāvoklim (bet, kā teica vēl viens ikonisks britu varonis: “Nekad nesaki nekad!”, ko attiecināsim uz seriāla turpinājumu). “Sestajā sezonā jūs gaida prinča Čārlza un lēdijas Diānas traģēdija, prinči Viljams un Harijs, kā arī, protams, karaliene Elizabete – varoņus, kurus pat pārāk labi pazīstam no dzeltenās preses un tenku lapām, šeit iemieso izcili britu aktieri. Seriāla noslēgums, iespējams, ir arī labākais brīdis, kad beidzot ķerties tam klāt un piedzīvot visu britu karaļnama sāgu no sākuma līdz mūsdienām visā tās krāšņumā,” iesaka Sergejs Timoņins, platformas “Kino Kults” līdzdibinātājs un vadītājs.

Scott Pilgrim Takes Off” (jau pieejams)

Ja pirms desmit vai pat pieciem gadiem par “anime” žanru interesējās vien rūdītākie tā fani (kuri ar jaunākajiem darbiem apmainījās pagrīdes DVD diskos), tad nu, pateicoties soctīkliem un īpaši “Twitch” un “TikTok” platformām, “anime” ir absolūtā satura topā. To izmanto arī “Netflix”, par vienu no saviem mērķiem izvirzot “anime” satura piedāvājumu – un arī tā ražošanu. Tas tiek tostarp arī paveikts, pārvēršot “anime” seriālos savus populārākos zīmolus, un jaunākais šāda veida projekts ir “Scott Pilgrim”, sākotnēji komikss un tad arī kulta slavu ieguvusī, bet finansiāli ne pārāk veiksmīgā 2010. gada filma. Pie “Scott Pilgrim” “anime” seriāla ir darbojusies gan komiksa, gan filmas komanda un arī visi tās aktieri, un, iespējams, tas ir labākais, kas ar šo varoni varēja notikt, – šis ir tas “Scott Pilgrim”, par kuru mēs vienmēr esam sapņojuši (bet baidījāmies pat iedomāties, ka kādreiz saņemsim). Visas sērijas jau pieejamas “Netflix” platformā!

Monarch: Legacy of Monsters” (jau pieejams)

Šķiet, ka pēdējā laikā Godzilla cenšas mums īpaši aktīvi uzbrukt no visām pusēm, un nevar teikt, ka milzu ķirzakai tas neizdotos – tas ir noticis kombinācijā ar Kongu (filma “Godzilla pret Kongu” un gaidāmā “Godzilla un Kongs: Jaunā leģenda”), Japānas sniegumā “Godzilla: Minus One” un tagad arī pavisam oficiālajā Godzillas pasaules jeb “MonsterVerse” seriālā “Monarch: Legacy of the Monsters”. Seriāla uzdevums ir apvienot “MonsterVerse” filmu (“Godzilla”, “Kong: Skull Island” un abu iepriekšminēto) notikumus un izstāstīt mums vairāk par noslēpumaino organizāciju “Monarch”. Un kur tad bez Godzillas un viņa “draugiem” šajā episki vērienīgajā un episki dārgajā (vairāk nekā 200 miljonu ASV dolāru budžets kopā astoņām sērijām) seriālā – gaidām turpinājumu!

Squid Game: The Challenge” (jau pieejams)

Squid Game” pārņēma pasauli kā absolūts fenomens un absolūti visiem negaidīti (ieskaitot tā veidotājus) kļuva par visu laiku skatītāko “Netflix” seriālu un reizē arī Dienvidkorejas kino un seriālu kultūras vēstnesi pasaulē. Par to, vai popularitāte bija pelnīta vai arī ne, vēl strīdas gan zinātnieki, gan skatītāji visā pasaulē, bet seriāla autori tam īsti nebija gatavi – otro sezonu gaidām tikai 2025. gadā. Bet līdz tam varam ļauties… “Squid Game” realitātes šovam turpat “Netflix” platformā, kas izspēlēs visiem zināmās seriāla ainas ar reāliem dalībniekiem, bet bez letālām sekām. Vismaz tāds bija plāns, kamēr vairāki dalībnieki neiesūdzēja “Netflix” tiesā par dzīvībai bīstamiem apstākļiem šova uzņemšanas laukumā. Bet varbūt arī tā ir daļa no… “Squid Game”?

“Kolektīvs” un “Pilna pastkaste” (jau pieejami)

Drēgnajā Latvijas ziemā visbiežāk gribas ieritināties siltā segā ar kādu ne mazāk sildošu dzērienu un gremdēties atmiņās par mūsu silto, taču tik īso vasaru. To darīt noteikti palīdzēs pāris LMT Viedtelevīzijas oriģinālseriālu, kuri dos tik nepieciešamo siltumu gan vizuāli, gan arī saturiski. Antoloģija “Kolektīvs” no aktuālākajiem jaunajiem pašmāju režisoriem ļaus atgriezties šīsvasaras Dziesmu svētku noskaņās, bet parādīs jums svētku citas, iepriekš neredzētas šķautnes sešās brīnišķīgās sērijās-īsfilmās. Bet komēdijseriāls “Pilna pastkaste” eksplodēs ar Latvijas vasaras krāsām mazpilsētas dekorācijās, kur tipiskas un atpazīstamas pasta nodaļas darbiniekiem nav… nu jā, “Pilna pastkaste”.

Percy Jackson and the Olympians” (no 20. decembra)

Rika Riordana populārā fantāzijas grāmatu sērija atgriežas uz ekrāniem – pēc divām pilnmetrāžas filmām laiks arī seriālam, kurš izmantos visus “Disney” studijas resursus, bet varēs nesteigties un neizlaist nevienu fanu iemīļotu notikumu. Un to tur netrūkst – grāmatu cikla galvenais varonis, pusdievs Persijs Džeksons sastopas ar grieķu mitoloģijas personāžiem (Zevs, Apollons, Poseidons un pārējie), kuri, kā izrādās, mierīgi un slepenībā sadzīvo ar mums visiem tepat uz Zemes. Taču, kad tiek nolaupīts Zeva zibens, aizdomas krīt uz Persiju Džeksonu, un viņš nonāk dievu pasaules sazvērestības pašā epicentrā… Pirmā “Persija Džeksona” seriāla sezona sastāvēs no astoņām sērijām, bet grāmatu ciklā ir sešas daļas, un autori plāno tām veltīt sešas seriāla sezonas – lai izdodas!

Echo” (no 10. janvāra)

Par “Marvel” saturu “Disney+” platformā pēdējos gados nevaram sūdzēties – te drīzāk ir otrādi, par to sāk sūdzēties “Disney” studijas bosi, jo skatītāji arvien biežāk izvēlas palikt mājās un iemīļoto varoņu piedzīvojumiem sekot līdzi TV vai viedierīču, nevis kinoteātru ekrānos. Turklāt varoņu, to filmu un seriālu ir tik daudz, ka daudzi apjūk un izvēlas skatīties ko citu. Bet arī tam ir risinājums! Jaunā “Marvel” seriālu sērija “Marvel Spotlight” piedāvās saturu, kura baudīšanai NEbūs nepieciešamas iepriekšējo filmu un seriālu zināšanas, un “Echo” būs pirmais darbs, kas to iemiesos dzīvē. Galvenā intriga ir par to, kā tad tas tiks izdarīts, jo “Echo” ir “Daredevil” un “Hawkeye” seriālu tiešs turpinājums, kurā tuvāk iepazīsim antivaroni Maiju Lopezu jeb “Echo”. Vēl “Echo” atšķirsies ar 16+ vecuma cenzu un to, ka, netipiski “Disney+” platformai, visas piecas sērijas būs pieejamas uzreiz. Intriģējoši!

True Detective: Night Country” (no 14. janvāra)

Īsts detektīvs” jeb ”True Detecive” savulaik ne tikai atklāja jaunu ēru TV un straumēšanas projektu vēsturē, bet arī būtiski noteica to attīstību daudzus gadus uz priekšu – tik liela bija tā ietekme uz skatītājiem un arī satura veidotājiem. Tādēļ vēl jo interesantāk, ka pašiem projekta autoriem kanāla HBO veidolā tā arī neizdevās atkārtot veiksmes formulu – seriāla otrā sezona ir pelnīti nopelta, bet trešā, kaut bija labāka, tomēr neatgrieza tam sākotnējo popularitāti. Iespējams, izdosies ar ceturto piegājienu, jo šoreiz ir gan pagājis krietns laiciņš kopš iepriekšējā “Detektīva”, gan arī stāsts un komanda ir ievērības cienīgi. Kino leģenda Džodija Fostere kā skarba detektīve risinās šaušalīgus noziegumus aiz polārā loka – mūžīgā tumsa un sasalums gan ārpusē, gan arī cilvēku sirdīs. Izklausās pēc īsta… “Īsta detektīva”!

Griselda” (no 25. janvāra)

Labas ziņas tiem, kas sailgojušies (ja tas ir īstais vārds) pēc seriāla “Narcos” un spēcīgiem, pat ja nežēlīgiem patiesiem stāstiem – jau nākamā gada sākumā uzzināsim vairāk par Griseldu Blanko, vienu no zināmākajām un bēdīgi slavenākajām narkobaronesēm, sauktu arī par “Kokaīna krustmāti” vai vienkārši “La Jefa”. Griselda darbojās Kolumbijā un Maiami pagājušā gadsimta 80. gados un nežēlības ziņā daudz neatpalika no Pablo Eskobara un Kalī džentlmeņiem, bet šur tur viņus arī pārspēja. Projekts ir aktrises un producentes Sofijas Vergaras izlolots, un, jā, ar šo stāstu viņa devās taisnā ceļā pie “Narcos” producentiem, kas piešķīra tam visam krietnu leģitimitātes un skatītāju tik ļoti iecienītā reālisma devu. Visas sešas sērijas redzēsim jau 25. janvārī “Netflix” platformā.

Masters of the Air” (no 26. janvāra)

Stīvena Spīlberga un Toma Henksa producētie un Otrajam pasaules karam veltītie seriāli “Band of Brothers” un “The Pacific” (abi HBO platformā) jau kļuvuši par mūsdienu seriālu klasiku. Vēl pirms kāda laika duets solīja mums šīs “triloģijas” noslēgumu, kuru gan nācās gaidīt teju 15 gadus, taču solās būt vērienīgākais no visiem trim. Dramatiskais Otrā pasaules kara seriāls “Masters of the Air” stāstīs par ASV Gaisa spēku pilotu grupu un viņu bīstamajām misijām un būs balstīts uz tāda paša nosaukuma grāmatas. Seriāla veidošana ilga vairāk nekā gadu, izmantojot visas jaunākās kino veidošanas tehnoloģijas, un izmaksāja vairāk nekā 300 miljonus ASV dolāru, padarot to par vienu no visu laiku dārgākajiem seriāliem. Galvenajā lomā redzēsim aktieri Ostinu Batleru (“Elviss”, “Kāpa: 2. daļa”), savukārt vairākas no sērijām režisēja godalgotais Kerijs Džodži Fukunaga (“True Detective”, “No Time to Die”).

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar