Vislatvijas dziesminieku saiets 2014 sāk skanēt

“Trīs dienas un divas naktis. Tik īss laiks. Un reizē kā mūžība, kurā paspēt izdziedāt sevi un sadzirdēt blakus stāvošo. Visiem kopā dziedāt līdz rītam un aizsmakumam un kopā tik laimīgiem būt. Atkal ir pienācis laiks. Laiks ir piepildījies…” atzīst saiets režisors Imants Kulinskis.

Piektdienas vakara koncertā estrādē piedalās dziesminieki Andris Akmentiņš, Arnis Miltiņš, Mikus Frišfelds, Mārtiņš Liepa, Silvestrs Sīlis un “Ritriti”, Andris Mucenieks, Uldis Ozols, Elīna Līce, Ilmārs Romančuks kopā ar Talitu un Vendiju Rozenblatēm, Ingus Kuplais, Matīss Pavītols un Roberts Dinters, Pēteris Draguns, Marta Kreituse, Dace Priedoliņa, Uldis Kākulis un Austra Pumpure kopā ar austrasbērniem. Dzeju lasīs Aija Vikmane, Einārs Pelšs, Aleksandra Žaggere, Agita Draguna un Amanda Aizpuriete.

Pusnaktī Dzejas mājā skanēs Arņa Miltiņa topošā mūzikla “Kaiju kalns” fragmenti ar Agitas Dragunas libretu pēc zviedru autora J. Ahlboma bilžu grāmatas motīviem. Tā ir smeldzīga pasaka bērniem un pieaugušajiem par zemi, kurā visiem cilvēkiem ir spārni, un kādu zēnu, kuram šo spārnu nav. Mūziklā dzied Ritvars Gurgans, Laima Miltiņa, Elīna Līce, Arnis Miltiņš, Justīne Buša, Salvis Sprūdžs, pie klavierēm Jānis Miltiņš, perkusijas Viesturs Samts.

Pie trim ugunskuriem notiks jau tradicionālā nakts sadziedāšanās. Šogad iecerēts degt Autordziesmu un dzejas ugunskuru, Tautasdziesmu ugunskuru, pie kura skanēs tautasdziesmas brīva interpretācijā, un ugunskuru, pie kura varēs dziedāt visu, kas uz sirds un kādā mēlē gribas.

Savukārt pulksten 1 naktī estrādē sāksies danči, muzicēs Kristaps Sudmalis un “Karogi”.

Sestdienas, 9. augusta, priekšpusdiena būs atvēlēta mācībām un radošām darbnīcām. Saieta dalībnieku profesionālā līmeņa pilnveidošanai un ikvienam interesentam estrādē paredzētas četras meistarklases:

11.00 vokālā meistarklase “Ieskandināt augumu” /Arnis Miltiņš/,

12.00 vokālā meistarklase “Ļaut dziesmai dziedāt sevi” /Vītolu ģimene/,

13.00 lekcija par teksta kvalitātes kritērijiem “Klausīties vārdos” /Amanda Aizpuriete/,

14.00 ģitārspēles meistarklase “Ģitāra kā orķestris” /Kaspars Zemītis/.

No pulksten 11 šķūnī darbosies dziesmu mācīšanās darbnīca.

Savukārt pulksten 12 dzejnieki aicina uz “Dzejas taku”. Dzejas lasījumi un dziesmas skanēs dabas saimniecības skaistākajās vietās. Pēc tam Lielkrūžu dzejas jostas audzēšana.

Pulksten 15 skanēs jauno dziesminieku koncerts. Šogad piedalīsies Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, Antra Prokofjeva, Ilze Kovere un Inese Sērdiene, Arnis Čakstiņš, Laura Dudare un Dzintars Šusts, Daidze Andersone, Pēteris Lapiņš, Inese Vanaga, Maija Lāce, “Vecpilsētas dziedātāji”, Stefans Ezra Dimiters, Māris Mols un citi.

Sestdienas vakara koncertā, kas sāksies pulksten 19, uzstāsies dziesminieki Ansis Klintsons, Dinārs Gulbis, Kārlis Kazāks, Valdis Atāls, Haralds Sīmanis, Diāna Sus, Helēna Kozlova, Ilmārs Pumpurs, Jānis Cirvelis, Mikus Straume, Silvestrs Sīlis, Silvija Silava, Uldis Kākulis, Austra Pumpure un austrasbērni, Egons Pičners, Eduards Cauna, Maija Kalniņa un Kaspars Dimiters. Dzeju lasīs Daiga Gulbe, Ineta Stadgale, Valdis Bisenieks, Inta Riekstiņa un Māris Salējs.

Sestdienas naktī pēc lielkoncerta estrādē notiks jaunās muzikālās apvienības “Ornaments” (Laura Dudare un Dzintars Šusts, Liepāja) performance.

Jebkurā laikā un vietā saieta norises laikā darbojas “Neoficiālā programma”, kuras ietvaros jebkurš dziesminieks mīļi palūgts padziedās ilgāk vai dzejnieks palasīs vairāk, nekā tas laika limita dēļ iespējams uz skatuves. Informācija par šīm uzstāšanās vietām būs uzskatāmi redzama saieta norises vietu kartē uz ziņojumu dēļa. Tāpat jebkurā laikā Dzejas mājā varēs palasīt šī saieta dalībnieku – dzejnieku dzejas krājumus un manuskriptus, jo viens no saieta virsuzdevumiem ir dzejnieku un dziesminieku sastapšanās, lai taptu jaunas dziesmas.

TOP Komentāri

avatar