Sākusies akcija “Eņģeļi pār Latviju”

Ekspresis savu ceļojumu sāks jau rīt, 2. novembrī, un pirmā pieturvieta būs Jelgava, kurā iedzīvotāji tiks aicināti ziedot krājkasītēs uzkrātās monētas cēlam mērķim – šī gada akcijas “Eņģeļi pār Latviju” smagi slimo bērnu ārstēšanai.

Šogad Eņģeļi pār Latviju nolaidīsies jau sesto gadu un LNT, Ziedot.lv, Swedbank un Rimi no sirds pateicas ikvienam labestīgam cilvēkam, kas šo piecu gadu laikā ir snieguši palīdzīgu roku, saziedojot 1 952 584 latu, ar kuriem tikusi nodrošināta palīdzība 650 bērniem. Tomēr Latvijā vēl ir citi smagi slimi bērniņi, kuri cer uz palīdzību. Šajā gadā akcijas organizatori Eņģeļi pār Latviju aizsāk ar īpašu Eņģeļu ekspresi, kas viesosies 26 dažādās Latvijas pilsētās ar labdarības pasākumiem. Uzzināt Eņģeļu ekspresis pieturvietas un atrast citu noderīgu informāciju var mājas lapā www.engeluekspresis.lv.

Rūta Dimanta, Ziedot.lv vadītāja, gaidot labdarības akciju teic: “Eņģeļi pār Latviju katru gadu piepulcina savā draugu saimē arvien vairāk Latvijas ļaudis, jo esam sirsnīga un atsaucīga sabiedrība. Man šķiet simboliski, ka šogad mēs ne tikai lūdzam palīdzību bērnu ārstniecībai, bet īpašā Eņģeļu ekspresī dodamies ciemos pie akcijas draugiem visā Latvijā, lai satiktos un kopā ieskandinātu svētkus.”

Atbalstīsim smagi slimus bērnus!

Kristīne Ciemīte-Kupre, Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja: “Jau sesto gadu Rimi veikalos sākas ziedojumu akcija Eņģeļi pār Latviju, kad ikvienam no mums ir iespēja ar savām labajām domām un darbiem atbalstīt bērnus, kam ir nepieciešama palīdzība. Bieži neaizdomājamies, ka pat daži santīmi un laba vēlējums ir liels solis uz izdošanos. Visu Rimi darbinieku vārdā aicinām pievienoties mums un palīdzēt daudzās ģimenēs ienest cerību. Sniegt savu atbalstu ir iespēja gan Rimi un Supernetto veikalos, kur no 8.novembra būs izvietotas Eņģeļu pār Latvija ziedojumu kastītes, gan izmantot iespēju, ziedojot Mans Rimi lojalitātes kartēs uzkrātos līdzekļus.”

Šogad savu sargeņģeļi gaida un uz visu palīdzību cer 5 gadus vecā Annija Aleksejeva, viengadīgā Evelīna Jonase, 7 gadus vecie Kate Kronberga un Raivis Kristiāns Lukjanovs. Lai bērni dzīvotu, kopumā nepieciešami 39 992 lati. Ziedot var portālā www.ziedot.lv, Rimi un Supernetto veikalos, Swedbank internetbankā un filiālēs, kā arī zvanot uz 90006383 (maksa par zvanu 1.00 Ls). Visiem kopā ir iespēja sniegt cerību staru bērniņiem un piepildīt viņu sapni – dzīvot!

Irīna Pīgozne, Swedbank valdes locekle, aicina: “Ikvienam no mums pienāk brīdis, kad jūti, ir jāpalīdz citiem. Ir jādalās labos vārdos un labos darbos. Bieži vien mēs jūtam līdzi un domājam labas domas, tas ir daudz, taču ar to nepietiek. Šobrīd daudzi mājās pārcilā savas krājkasītes un domā, ko iesākt ar šiem latiem un santīmiem, ja no janvāra jau mūsu nauda būs eiro? Var iztērēt, nopērkot sen kārotu lietu, taču var ar šo naudu izdarīt ko daudz vairāk – palīdzēt piepildīt kāda bērna sapni par dzīvi. Priecīgu un spēka pilnu, tādu pašu, kā saviem vienaudžiem. Lai nākamos sapņus par laimīgu Latviju mēs varētu sapņot visi kopā.”

Sargeņģeļus gaida

5 gadus vecās Annijas Aleksejevas sapnis ir staigāt un skriet. Taču viņai uzstādītā diagnoze Spina bifida, ko ārsti atklāja uzreiz pēc dzemdībām, liedz to darīt. Lai arī šobrīd meitenīte jau ceļas kājās un staigā ar rollatora palīdzību, tomēr ārsti uzskata, ka viņai ir nepieciešama steidzama operācija. Pēc tās, iespējams, Annija piepildīs sen loloto sapni – iemācīties dejot un doties uz ballēm tāpatkā mamma. Lai Annija varētu pastāvīgi nostāties uz kājām, nepieciešami 22 896 lati, par kuriem veikt operāciju Minhenes ortopēdiskajā klīnikā un nodrošināt rehabilitācijas pasākumus pēcoperācijas periodā.

Viengadīgā Evelīna ir dzīvespriecīga liepājniece, kurai konstatēts 1.tipa cukura diabēts. Šo slimību var kontrolēt ar insulīna ievadīšanu zemādā, kas ik dienas Evelīnai tiek ievadīts piecas reizes, kas tik mazam bērnam ir sāpīgs process. Izmēģinot speciālu insulīna pumpīti, Evelīnas cukura līmenis asinīs kļuva stabilāks. Šis insulīna pumpītis sniedz iespēju ievadīt insulīnu mazākās devās, kā arī atbrīvo no biežās insulīna injicēšanas. Lai Evelīnai spētu palīdzēt, nepieciešams iegādāties speciālu insulīna pumpīti Medtronic MiniMed, kura iegādes un gada uzturēšanas izmaksas ir 3104 lati.

7 gadus vecajai Katei Kronbergai ir iedzimta mitohonfirālā pataloģija, kas ir vielmaiņas saslimšana un sekas – fiziskās un garīgās attīstības atpalicība. Šobrīd uzlabojumus meitenes veselībā panāk, izmantojot Ketogēno diētu un neirorehabilitācijas programmu mājas apstākļos. Tas ir vienīgais veids, kā nodrošināt un uzlabot meitenītes veselības un dzīves kvalitāti. Līdz ar šīs speciālās programmas uzsākšanu mājas apstākļos, sākās meitenītes progress. Neirorehabilitācijas programmas mājas apstākļos izstrādei, nodrošināšanai uz gadu un ārvalstu speciālistu konsultācijai un nepieciešamo medikamentu iegādei kopā nepieciešami 11 000 lati.

Raivis Kristiāns Lukjanovs piedzima priekšlaikus un uzstādīta diagnoze bērnu cerebriālā trieka, spastiska tetraparēze. Viņam ir konstatēts 4.pakāpes asins izplūdums galvā, kas ir traucējis zēnam pilnvērtīgi attīstīties un patstāvīgi staigāt. Savos 7 gados Raivis ir iemācījies izrunāt atsevišķus vārdus un teikumus, un uzrakstīt arī savu vārdu. Viņš prot izskaitīt līdz 20, pazīst ciparus un burtus, spēj tos nosaukt. Zēna veselības nostiprināšanai tiek rekomendēta reitterapija un rehabilitācijas pasākumi. Lai zēns saņemtu nepieciešamo rehabilitāciju, nepieciešami 2992 lati.

Foto: Krista Valaine

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
mamulite! Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
!
Viesis
!

Noteikti, ka ziedošu!

mamulite
Viesis
mamulite

Tas ir labs pasākums