Kultūras ministre Dace Melbārde tiekas ar mecenātiem Tetereviem

“Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei 2018. gadā, liela nozīme būs sadarbībai dažādās jomās un arī mecenātu ieguldījumam kultūras programmas veidošanā,” uzsver kultūras ministre.

No š.g. 5.novembra līdz 20.novembrim Dace Melbārde uzturēsies Parīzē, kur notiks Apvienoto Nāciju Izglītības zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) dalībvalstu Ģenerālās konferences 37. sesija, kuras laikā kopā ar 194 valstu pārstāvjiem piedalīsies arī Latvijas delegācija. Jau ziņots, ka 2013. gada maijā UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) Asambleja, izceļot Borisa Tetereva ieguldījumu Latvijas kultūras attīstībā un UNESCO ideju stiprināšanā, nolēma virzīt viņa kandidatūru UNESCO labas gribas vēstnieka statusam. Tikšanās laikā ar Borisu Teterevu kultūras ministre pārrunāja darbības jomas Latvijā un pasaulē, kādās Boriss Teterevs varētu darboties kā UNESCO labas gribas vēstnieks.

Kultūras ministre arī piedāvājusi jaunu iniciatīvu – Latvijas Mecenātu padomes izveidi, lai veicinātu mecenātisma attīstību Latvijā, gatavojoties Latvijas simtgades pasākumiem 2018. gadā un citiem svarīgiem kultūras notikumiem. Boriss un Ināra Teterevi kā lielākie kultūras mecenāti aicināti iesaistīties padomes veidošanā.

TOP Komentāri

avatar