Rīgā notiks gājiens par bēgļu tiesībām

Bēgot no kara un vardarbības savā zemē, tūkstošiem bēgļu nav citas izejas kā riskēt un pat ziemā šķērsot Egejas jūru. Cenšoties nokļūt drošībā un šķērsojot Vidusjūru, jau pirmajās sešās šī gada nedēļās šajā ceļā noslīkuši 410 cilvēki. Noslīkušo skaits ir 35 reizes lielāks nekā šajā pašā laikā pērn, bet kopējais mirušo skaits varētu būt vēl lielāks, jo ne visu cilvēku mirstīgās atliekas tiek atrastas. Pēc ANO Bēgļu aģentūras datiem šobrīd 36% bēgļu ir bērni, kopš 2015.gada septembra Vidusjūrā noslīkuši vairāk nekā 340 bērni, tostarp zīdaiņi.

Lai nepieļautu, ka izmisuma dzīti cilvēki uztic savu dzīvību kontrabandistiem, piedzīvo ciešanu pilnu ceļu līdz jūrai un mūsu acu priekšā dodas nāvē piepūšamās laivās, gājiena rīkotāji pieprasa politiskajiem līderiem aktīvu rīcību droša ceļa nodrošināšanā tiem, kuriem nepieciešama aizsardzība.

Gājiena sākums 27.februārī plkst.12:00 pie Raiņa pieminekļa. Aicināts piedalīties ikviens, kurš nevēlas noskatīties bēgļu ciešanās, atbalsta bēgļu tiesības uz drošu ceļu līdz drošām patvēruma vietām, kā arī iestājas par cilvēcīgu un cieņpilnu attieksmi pret bēgļiem.

Gājienu organizē domubiedru grupa “Gribu palīdzēt bēgļiem”. Šajā pašā dienā gājiens par bēgļu tiesībām notiks vairāk nekā 20 valstīs, 100 pilsētās.

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
... Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
...
Viesis
...

Vai atkal LGBT dīvaiņi no Kaņepes centra ņirgāsies par pārējo sabiedrību?