Māmiņdienas kūka ar ogām

Nepieciešams:

Pamatnei

  • Žāvētas aprikozes – 120 g
  • Žāvētas dzērvenes – 120 g
  • Lazdu rieksti – 200 g
  • Kūkas forma – diametrs 19 cm

 Krēmam

  • Olas  – 2 gab.
  • Brūnais cukurs – 130 g
  • Apelsīns – 1 gab.
  • Želatīns – 8 g
  • Filadelfijas siers – 400 g

Dekoram

  • Svaigas vai saldētas ogas – 300 g

 

Pagatavošana:

 

  1. Samal riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veido pamatni;
  2. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakul stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kul līdz izveidojas bieza, krēmīga masa;
  3. Izspied apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaidi, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakul;
  4. Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus
  5. Krēma masu lej formā un liec ledusskapī vismaz uz 1 līdz 1,5 stundu, lai sastingst
  6. Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām

 

Foto:publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar