Luminor piešķir 1 miljonu eiro zemnieku saimniecībai Kalves

Luminor ar vairāk nekā vienu miljonu eiro atbalstījusi ZS Kalves attīstību. Saimniecība nodarbojas ar lauksaimniecību, mežsaimniecību, kokapstrādi, zivsaimniecību, meliorācijas pakalpojumu veikšanu un lauku tūrismu. Finansējums piešķirts jaunas tehnikas iegādei.

Veiksmīgu sadarbību ar klientu esam izveidojuši vairāku gadu garumā. Arī pirms pāris gadiem Luminor banka uzņēmuma attīstībai piešķīra vairāk nekā 200 tūkstošus eiro akvakultūras attīstīšanai. Lauksaimniecība un mežsaimniecība ir būtiskas Latvijas tautsaimniecības nozares, tiesa ne vienkāršas, jo uzņēmējdarbības veiksme lielā mērā ir pakļauta laikapstākļiem, kurus nav iespējams ietekmēt. Tā kā uzņēmums nodarbojas ar ļoti dažādiem saimniekošanas veidiem, ZS Kalves ļoti veiksmīgi sadala riskus un ir ielikuši spēcīgu pamatu saimniecības sekmīgai tālākai attīstībai,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja. 

ZS Kalves darbojas jau 30 gadus, regulāri investējot uzņēmējdarbības attīstībā. Apsaimniekotās zemes platība darbības sākumā bija 2,4 hektāri, bet šobrīd jau sasniedz 1500 hektārus, no kuriem dīķos aptuveni 40 hektāru platībā audzē zivis: karpas, baltos amūrus, līņus, zandartus, līdakas un karūsas. Zemnieku saimniecība nodrošina pilnu audzēšanas ciklu – t.sk. kāpuru ievākšanu un inkubāciju, beidzot ar gatavu produkciju – svaigas un karsti kūpinātas karpas sezonas laikā var iegādāties saimniecībā uz vietas. Dīķi zivju audzēšanai atrodas Krustpils novada Kūku un Variešu pagastos, kā arī Madonas novada Sāvienas pagastā.

“Bankas atbalsts uzņēmumam nodrošinās iespēju attīstīt tehnisko parku un palielināt saražotās produkcijas apjomus. Esam plaša profila zemnieku saimniecība, un efektīvai uzņēmējdarbības attīstīšanai ir nepieciešama daudzveidīga un moderna tehnika,” stāsta ZS Kalves īpašnieks Gundars Kalve

Uzņēmuma īpašnieks bija pirmais latvietis, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā devās uz fronti aizstāvēt Ukrainu.

Par ZS Kalves:
Zemnieku saimniecība Kalves atrodas Krustpils novada Kūku pagastā, un savu darbību uzsāka 1991. gadā. Saimniecība veic lauksaimniecību, mežsaimniecību, akvakultūru un kokapstrādi. Tāpat ZS Kalves nodrošina lauku tūrisma un meliorācijas pakalpojums.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar